Kool planten en andere plantaardige ontwikkelingen

Vandaag besloot ik dat het toch echt moest gebeuren: de rest van de koolplanten uit het zaaibed overbrengen naar het kool-bed in de moestuin.

Het zijn er eigenlijk veel te veel, maar ja, het is ook jammer om ze weg te doen. Dus de boerenkool, spitskool en bloemkool staan nu gezellig dicht op elkaar op het achterste gedeelte. Vooraan had ik al eerder wat van alle soorten geplant. Die zijn nog niet zo hard gegroeid. Geen idee waar het aan ligt. We zien wel hoe het verder gaat.

Ondertussen beginnen de bessen rijp te worden. Er is één kruisbessenstruik, en ik begreep van mijn moeder dat mijn oma altijd jam maakte van onrijpe kruisbessen. Ik weet dat ik die jam heel lekker vond. Dus ik denk dat ik een dezer dagen maar eens kruisbessenjam ga maken. De rode bessen kleuren nog niet zo heel erg, hier en daar zit een rood besje. Van sommige struiken is nog niet duidelijk wat voor kleur het moet worden. We wachten het rustig af. 🙂

Aan de zijkant van het huis staat een clematis. Vandaag zag ik de eerste bloem. Het is niet zo heel goed te zien op deze foto, maar de bloem is bijna 10 cm in doorsnede!

Verder doen de tomatenplanten het goed, komt de gezaaide acacia op en bloeit de vlier. En dat laatste ondanks dat we de struik dit voorjaar flink gesnoeid hebben.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kool planten en andere plantaardige ontwikkelingen

  1. Roelien schreef:

    Alles groeit en bloeit voorspoedig bij jullie!!

Reacties zijn gesloten.