Kozijnen en voorbereidingen houtopslag

Dinsdag waren alle ramen aan de voorkant van het huis tenminste één keer zandgeel geverfd.

En we vonden het tegenvallen. Een beetje saai. Na er een nachtje over geslapen te hebben, besloten we met groen te doen wat eerder met rood is gedaan: de voorkant van de kozijnen groen, de kant die naar het glas toe gaat geel. En het eerste raam is gedaan.

We durfden het niet aan om verder te verven, aangezien er buien verwacht werden.

Die vielen niet, wat op zich mooi was voor het bovenstaande kozijn en het andere werk.

Het andere werk bestond uit het plaatsen van de plastic rand tegen de muur onder de logeerkamer en kantoor. En dan de border weer aanvullen met grond. En op één stukje ook wat planten er in: vrouwenmantel (kleine plantjes van tussen de tegels, waar ik ze niet wil hebben) en akelei. De grond lag eerst rechtstreeks tegen de muur, wat voor vochtige binnenmuren zorgde. Op deze manier hopen we dat probleem te verhelpen.

Ik heb op de oprit het grote onkruid weg gehaald, en het stukje naast de voordeur schoon gemaakt. We hadden nl twee hele mooie bolchrysanten gekocht. En zo ziet het er weer (even) piekfijn uit.

Een deel van de grond kwam uit de ruimte waar de coniferen tussen het schuurtje en de overkapping hadden gestaan. Daar hadden we wat grond over. Toen de grond daar uit was hebben we er wat puin in gelegd, en de boel wat geëgaliseerd. Nu moet er een laagje beton over heen. En passant heeft Luc nog een extra schroefje in het onderste scharnier van de schuurdeur gedraaid. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Haardhout, Tuin, Verven. Bookmark de permalink.

3 reacties op Kozijnen en voorbereidingen houtopslag

 1. Alie schreef:

  Wat een mooi contrast,zandkleur met groen.
  Het weer viel mee en dan kun je lekker doorwerken.
  Hopelijk heb je met de plastic randen het vochtprobleem
  grotendeels opgelost.Groetjes!

 2. Roelien schreef:

  Mooi!!

Reacties zijn gesloten.