Kozijnen schilderen

Op dinsdag maakten we een begin met de kozijnen. Het grote zijraam van de woonkamer was als eerste aan de beurt. Daar moesten wat gaten gevuld, en verder is er geschuurd.

Dinsdagavond hebben we de voorkant van de kruidenwerkplaats een tweede beitslaag gegeven. Daar is ie nog veel mooier van geworden. 🙂

Woensdag werd het eerste geel op de kozijnen gezet. Donderdag een tweede laag geel op de nieuwe kozijnen, en groen op de eerste kozijnen en uitzetramen. Ook zijn er nog meer nieuwe kozijnen geschuurd. De windveer in het hoekje, die we de vorige keer niet geverfd hadden, is nu ook groen gemaakt.

Vandaag zijn de ramen in het hoekje van een eerste laag groen voorzien, en de ramen verder naar achteren kregen een tweede laag geel.

Ook heeft Luc de windveer aan de achterkant geverfd. Die begon na twee jaar ook een beetje kaal te worden.

Het lijkt al heel wat, zo, maar de twee linker ramen moeten nog een tweede laag groen krijgen.

Alle ramen aan deze kant van het huis zijn nu ‘in behandeling’.

Verder hebben we vandaag een groter bad voor de eenden gekocht – en ingegraven. De eenden begrijpen het nog niet helemaal. Ze lopen er netjes langs, als je ze erheen drijft.  Vanzelf zijn ze er nog niet naar toe geweest. Ach, dat zal wel komen. Ze hebben geen ander zwemwater meer.

En hebben we wat opruiming gehouden onder de coniferen. We willen daar een schaduwrijk hoekje maken om tijdens hittegolven te kunnen zitten.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kozijnen schilderen

  1. Roelien schreef:

    Eigenwijze eenden.
    Daar zal het idd heerlijk koel zijn!

Reacties zijn gesloten.