Kruidenborder

Koningsdag is een prima dag om een kruidenborder aan te leggen. 🙂

Bij het omspitten kwam er het een en ander aan puin te voorschijn, en de afvoer van de wastafel die voorin de betonnen schuur zat. Die afvoer is niet aangesloten op het riool. Nuttig om te weten. Nu waren wij van plan om een wasbak/aanrecht achtig iets naast de wc te gaan maken. Dus de oude afvoer zouden we toch niet meer gebruiken. Maar toch, altijd handig om dit soort dingen te weten.

Er stond een doornloze braam in de border. Die is verplaatst naar het opgeknapte stuk grond tegen het kleine schuurtje aan. De rozemarijn hebben we weggehaald. Dat was niets meer. De stekjes die ik binnen op vaas heb staan beginnen al wortels te krijgen. Als die iets groter zijn gaan die de kruidenborder in.

Op volgorde van links naar rechts: plek voor de rozemarijn, majoraan, tijm, laurier, bieslook en salie. En dan komt er nog kervel en peterselie bij tussen te staan.

Ik heb wat houtsnippers van achter de schuur weggehaald om de kale grond wat af te dekken. Hopelijk krabben de katten er nu wat minder in.

Om plaats te maken voor de regenton hebben we de restanten van de kamperfoelie uitgegraven. We kwamen nog één levend stukje tegen. Dat hebben we weer in de grond gezet, achter de regenpijp. De regenton moet nog aangesloten, maar we misten nog wat onderdelen. Die zijn ondertussen gehaald.

Links de salie van dichtbij, rechts de kamperfoelie.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Kruidenborder

  1. Alie schreef:

    Wat een vorderingen! Heb je het Wilhelmus gezongen????
    Dat zijn leuke arbeidsvitaminen! Grapje!
    Het ziet er mooi uit Anke!!

  2. Anke schreef:

    Dank je! 🙂

Reacties zijn gesloten.