Kruidenwerkplaats – zijdeur

Zaterdagochtend hebben we, na het schoonmaken van de vogelhokken, wielen onder een oud metalen wandrek gemaakt. Vervolgens heb ik daar de tomatenplantjes ed op gezet. Die stonden namelijk in de woonkamer. Maar daar is het zo warm, dat gaat veel te snel. Nu staan ze op dat rek in de kruidenwerkplaats, en kan ik ze met mooi weer buiten zetten.

Vanochtend hebben we eerst de groene bak gevuld met bramen. De zijkant van de schuur is nu weer min of meer braam vrij. We kunnen op dit moment ook weer bij het frame van de kas. Niet dat we het daar al aan toe hebben, maar toch.

Gedurende de afgelopen week was ik begonnen met het afkrabben van de nieuwe zijdeur voor de kruidenwerkplaats. Deze deur komt uit de bijkeuken. Daar stond hij altijd open. En het is een buitendeur, dus we vinden dat hij wel weer als zodanig dienst mag doen.
Omdat ik ervan uitga dat de verf die erop zit, binnenverf is, heb ik hem kaal gemaakt. En vandaag aan de buitenkant een eerste laag verf. We gebruiken dezelfde kleuren als voor het huis.

We hebben de oude zijdeur van de kruidenwerkplaats weg gehaald, net als het houtwerk ernaast en erboven. De nieuwe deur is nl wat lager en breder. Het genoemde houtwerk was al niet veel meer, dus het moest sowieso weg. Vervolgens heeft Luc van een plaat underlayment een tijdelijke deur gemaakt. Hij kon daarvoor de scharnieren gebruiken van de oorspronkelijke deur. De oorspronkelijke deur hadden we in het eerste jaar terug gevonden als onderdeel van een afscheiding tussen het oude afdak en de coniferen die naast het kleine schuurtje stonden. Het hout was verrot, maar we hebben de scharnieren toen gehouden.
En dat is nu wel heel praktisch! 🙂

Omdat deze, en de nieuwe deur aan de andere kant scharnieren dan de vorige deur, moest er nog wat grond weg gehaald. Nu kan de deur helemaal open. Wel zo praktisch als het rek met de planten naar binnen moet.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kruidenwerkplaats – zijdeur

  1. Roelien schreef:

    Oud wordt weer nieuw door hergebruik!

Reacties zijn gesloten.