Lang weekend – klussen!

De kelder ruikt niet meer zo vochtig als eerst. Toch zijn de muren nog wel vochtig. Jammer, want we hadden waterglas gehaald, en wilden ermee aan de gang.

Aangezien we alle muisgaten dicht hebben gemaakt, hebben we al wel de aardappels en pompoenen erin gezet. Op het wijnrek, zodat de kratten van de grond af staan. De komende tijd zal ik regelmatig controleren of er inderdaad geen muizen oid bij komen.

We zijn ook weer naast de oprit bezig geweest. Nou ja, vooral Luc dan. Donderdagavond hebben we een stuk gedaan. Uiteraard de takken direct versnipperd. Terwijl we bezig waren, zagen we dat de versnipperaar uit elkaar begon te vallen. Het metaal liet op de lassen los. Het leek ons niet veilig om er nog langer mee te werken. Daarom hebben we ons ’s avonds nog georiënteerd op een andere. Het is een nieuwe geworden, en een veel krachtiger apparaat dan de eerste. Die hebben we vrijdag gekocht bij een zaak in Vlagtwedde. Het is weer even wennen aan het apparaat, maar het is wel fijn dat ie met gemak de takken klein krijgt. Het blad maakt ie niet zo fijn als de oude, maar wel een beetje.

Vanmiddag is Luc in de voortuin begonnen met het halveren van de enorme Laurierkers die daar staat. Hij is er nog niet mee klaar, maar we kregen bezoek, dus morgen verder. De snippers gooit hij tussen de planten in de voortuin, nadat het grootste onkruid even weg geschoffeld is. Het idee is om dat gestaag door te werken naar de andere zijkant van het huis. Maar als het morgen droog genoeg is, gaat hij eerst verder met de kozijnen.

Hierboven hoe het nu naast de oprit eruit ziet. Hieronder het eerste stukje van de voortuin.

Vandaag heb ik wortelen klaar gemaakt voor de vriezer. We hadden de wortelen niet gedund, met als resultaat dus heel veel hele kleine worteltjes. Na de eerste grove schoonmaakronde had ik de kleinste worteltjes gescheiden van de grotere. Uiteindelijk heb ik alleen de grotere ingevroren. Met het schoonmaken daarvan was ik al een paar uur bezig. Ik vond het wel goed. Ik heb er negen porties van kunnen maken. Weer wat vulling voor de nieuwe vriezer! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

4 reacties op Lang weekend – klussen!

 1. Alie schreef:

  Wat een gepriegel met de kleine wortelen,maar je hebt ze dan toch!
  De oprit ziet er mooi uit.Je kunt een eind van je af kijken!

  • Anke schreef:

   En ik heb de wortelen natuurlijk wel geproefd tijdens het schoonmaken. Ze smaken prima!
   De laurierkers groeit snel, maar nu kunnen we er doorheen kijken. 🙂

 2. Roelien schreef:

  Opgeruimd staat netjes!!

Reacties zijn gesloten.