Legnesten, licht en hooi voor de moestuin

Op zaterdag hebben we een groot gat in de muur van de werkplaats gemaakt. Zo groot dat de kast met legnesten er in past. Toen nog wat latjes voor de afwerking, en om goed twaalf uur waren we daar klaar mee. De kippen maakten gelijk gretig gebruik van de nesten. En wie niet aan de leg is, kwam de nieuwe situatie ook inspecteren.

Aan het begin van de middag hadden we een afspraak bij een boer in Veelerveen, om hooi en stro te halen. In ons aanhangertje passen rechtop, 7 pakjes hooi of stro. Net erover, en rijden maar. Twee pakken stro voor de eenden, en deels hooi, deels stro voor op de moestuin. We hebben twee keer gereden. Dat resulteerde dus in twaalf pakjes voor de moestuin.

Ik heb de bedden die schoon waren gelijk bedekt met een flinke laag hooi of stro. Het hooi is zo grof, dat we bij de tweede rit hebben gekozen om alleen stro mee te nemen. Dat scheelt aanzienlijk in de prijs.

Luc begon ondertussen met het slopen van het oude nachthok. Toen hij daarmee klaar was, en de boel weer enigszins aan kant was, begon hij met het aanleggen van verlichting in het nieuwe nachthok. Toen was het al wel zo laat op de middag, dat hij dat niet heeft afgemaakt.

Maar vandaag, zondag, is hij er mee verder gegaan. Door een beetje te puzzelen, kon hij het aanleggen met materiaal dat allemaal aanwezig was. Toch altijd weer leuk als dat lukt!

Ik ben ondertussen verder gegaan met het schoonmaken van moestuinbedden. Ik moest er best nog wel een paar, en aangezien de weersverwachting vanaf dinsdag nogal buiig is, streef ik ernaar om alle bedden te hebben opgeschoond en met stro bedekt voordat het nat gaat worden.

Morgen moeten alleen de koolbedden nog, en het stuk bij de peer en de kruisbessen. Dan is het stro ook op, er liggen nog twee pakken.

De aardbeienplanten hebben nu ook een plekje in de moestuin. Hopelijk hebben we volgend jaar dan minder last van slakken.

Het zal me benieuwen hoe snel het stro over alle paden ligt. De eenden mogen in de moestuin als ik de koolplanten met gaas heb afgeschermd, net als het stukje waar de knoflook en sla staan. Als de kippen er deze winter in geweest zijn, dan weet ik zeker dat het hooi overal ligt, en de paden ook omgespit zijn. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Legnesten, licht en hooi voor de moestuin

  1. Roelien schreef:

    Fijn dat het hout van Abels hobbyhok van nut is geweest.
    De moestuin ziet er gezellig uit met het hooi

Reacties zijn gesloten.