Logeerkamer – verfwerk!

Nadat ik het vorige stuk had gepubliceerd, bedachten we ons dat de kozijnen nu eigenlijk ook prima geverfd konden worden. En de plint langs het plafond, en de deur, en de nieuw te plaatsen plint langs de vloer, … En natuurlijk de stukken muur waar het behang beschadigd is, zoals rondom de nieuwe doorgang. Daar komt eerst nog weer nieuw behang op, zodat na het verven dat stuk muur er hetzelfde uitziet als de rest.

Dus de afgelopen dagen hebben we geverfd in plaats van vloerbedekking gelegd, En plinten en afwerklatten voor het kozijn van de nieuwe doorgang gekocht en verwerkt.

En we hebben een mooie oude paneeldeur voor de nieuwe doorgang gekocht. Hij moet ietsje aangepast, en geverfd. En de verwarmingsbuizen moeten daar weg. Maar dat kan pas als we met het isolatieproject van het voorhuis bezig gaan, dus dat duurt nog even. Met nog andere noodzakelijke aanpassingen aan de doorgang, die dan pas kunnen, hebben we ervoor gekozen om het kozijn aan de logeerkamerkant wel zover af te werken, maar nog niet te verven.

Het verfwerk van kozijnen en plinten is nu klaar. Volgende stap is behangen rondom de doorgang (zie linkerfoto). De dan volgende stap is dit behang en andere nog niet geverfde stukken behang te verven. Ik zal eens kijken of mij dat deze week lukt. Behangen kan ik alleen, hoewel het vaak prettiger is om samen te doen. Maar het gaat maar om één lange strook, dus ik kan dat vast wel 😀

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Logeerkamer, Verven. Bookmark de permalink.