Logeerkamer – vloer verbeteren

Al bij het inrichten van de logeerkamer hadden we een flinke uitdaging om de kasten waterpas te krijgen. De vloer is – zacht gezegd – nogal hobbelig.

Ter voorbereiding van de verbouwing van volgend jaar, begonnen we vandaag met de logeerkamer. Dit moet namelijk een tijdelijke woonkamer voor ons worden.

We hebben het oerlelijke laminaat eruit gehaald. Daaronder lag folie, en daaronder weer van die groene platen. Onder het folie werd al snel duidelijk waarom deze kamer nogal eens muf rook: de groene platen waren nat! En zo te zien was dat al een hele tijd zo. We hebben de platen met een plamuurmes los moeten steken, omdat ze onder onze vingers verkruimelden.

Nadat we de groene platen verwijderd hadden hebben we de vloer aangeveegd. Nu mag het eerst drogen.

De betonvloer heeft op het laagst gelegen gedeelte zwarte vlekken. Op de bovenste rechterfoto kun je zien dat de groene platen daar rood uitgeslagen zijn. Het is maar goed dat geen van onze logé’s lang in deze kamer heeft moeten verblijven. Al die schimmel onder de vloer kan niet gezond geweest zijn.

Blijft de vraag waar dit vocht vandaan komt, of beter gezegd, hoe zorgen we dat de vloer in de toekomst droog wordt/blijft?

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Logeerkamer. Bookmark de permalink.