Met Fem op cursus

Om een goede band te krijgen met Fem, en om te leren hoe je een hond duidelijk maakt wat je van haar wilt, wordt o.a. door de adoptie stichting geadviseerd om een gehoorzaamheidscursus met je hond te gaan volgen.

En aangezien het voor mij allemaal nieuw is, vind ik het zelf ook wel prettig. Gisteravond was het zo ver: het eerste uur cursus.

Fem was heel druk met om zich heen kijken en snuffelen.

In eerste instantie had ik dan ook niet het idee dat ik haar überhaupt iets zou kunnen laten doen wat de bedoeling was. Maar, ineens keek ze naar me, en dat moest natuurlijk beloond worden. Ook werd ze op een gegeven moment zat van het staan, en ging zitten. Belonen natuurlijk! 😀 Volgen snapte ze helemaal niet. Dat was gewoon: oh, we gaan lopen, dan kan ik mooi hier en daar snuffelen 🙂

Vandaag thuis en onder het wandelen ook geoefend. Gezien Fem’s concentratievermogen buiten, ga ik het voorlopig maar houden op binnen oefenen denk ik. Daar lukt het beter haar aandacht te krijgen en te houden.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Met Fem op cursus

  1. Roelien schreef:

    Komt vast goed Anke!!

  2. Anke schreef:

    Het gaat al beter 🙂

Reacties zijn gesloten.