Midden juli ontwikkelingen

Ik zie dat het al weer twee weken geleden is dat ik een bericht heb geplaatst.

Dat is niet omdat er niets gebeurt, maar de meeste dingen die gebeurd zijn, zijn niet helemaal af, of ik ben vergeten er een foto van te maken. Dus …. dat heb ik net nog even gedaan.

De struiken naast het brede deel van de oprit hebben we dezelfde week nog gesnoeid als het eerste deel. 🙂

De zijdeur (de vroegere voordeur, komt nu in de woonkamer uit) is geschilderd. En deze week heb ik het kozijn afgeschilderd. Het openslaande raam boven de deur zit er ook weer in. Die verdient nog wel een schoonmaakbeurt. 😉 Ik ben de drie ramen van de woonkamer vanaf de deur naar achteren nu aan het schuren. Luc heeft eerder al de grote gaten gedicht. Ik hoop ze deze week geverfd te krijgen.

De eerste twee ramen van de keuken zijn zo slecht, dat we er eigenlijk helemaal nieuwe kozijnen in willen zetten. En dan aangepast aan dat we – als we er aan toe zijn – het aanrecht voor deze twee ramen willen hebben. We zijn op zoek naar een kozijnenmaker …

Het werk aan de kozijnen aan deze kant van het huis is een kwestie van vroeg opstaan. Dan heeft de verf een paar uur de tijd om te drogen voordat de zon er op komt.

’s Ochtends is het lekker koel. Ook veel prettiger om met Fem te wandelen. En dan zie je ook in deze tijd van het jaar nog eens een ree!

Andere ontwikkeling: we hebben de zuurkoolpot in gebruik genomen! Een witte en een rode spitskool waren van een redelijk formaat om te kunnen oogsten. En voordat de rupsen ze helemaal zouden opeten hebben we ze dus maar geoogst. Ik geloof dat we de rest van de kool voor dit jaar maar als verloren beschouwen. En volgend jaar direct een net erover tegen het koolwitje. Vanwege alle rupsen in de kooltjes, heb ik ze een tijdje in heet water met zout gelegd. Daarmee kwamen de rupsen wel aan hun eind, maar ik had niet nagedacht over dat de kool dan ook een beetje zou gaan koken. Nou ja, niet echt koken, maar heel erg rauw zag de kool er ook niet meer uit. We hebben het toch gesneden, gemengd met zout en in de pot gestopt. Maar kijken wat ervan komt!

De komkommerplant blijft gestaag vruchten geven. Ze zijn heerlijk zoet! De pompoenplant heeft momenteel negen pompoenen van zo’n twintig cm doorsnede. Ook de courgette is op gang en we hebben een recept om courgettes in te maken uitgeprobeerd. De potten moeten minimaal twee weken staan. Daarna zullen we ze eens proeven.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Huisdieren, Klussen, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

3 reacties op Midden juli ontwikkelingen

 1. Alie schreef:

  Wat een werk!Maar wel fijn om te kunnen doen.
  Succes ermee!

  • Anke schreef:

   We gaan rustig aan door! 🙂 Ik heb nog wat foto’s gemaakt en bij de tekst gezet.

 2. Alie schreef:

  Wat is de deur mooi geworden!

Reacties zijn gesloten.