Moestuin productie

Er zijn weer regelmatig augurken genoeg om een potje mee te vullen. Soms zijn ze aan mijn aandacht ontsnapt, en zijn ze veel te groot geworden. Dan snijd ik ze in plakken.

We hebben al boontjes gegeten, én ik heb al een aantal porties in de vriezer.

Verder hebben we al rode bietjes gehad, en ook wat van ingevroren.

De uien zijn geoogst. We hadden zaaiuien, en die willen toch niet zo gemakkelijk groot worden bij ons. De allerkleinste uitjes heb ik op zoetzuur gezet, als een soort van zilveruitjes. Ze smaken goed, zijn iets harder dan de zilveruitjes uit de winkel. De wat grotere uitjes gaan we als plantui gebruiken. De allergrootste (3 tot 6 cm in doorsnee) gaan op de gebruikelijke manier door het eten.

Ook de courgetteplanten produceren gestaag door. We hebben al diverse malen courgette plaattaart gegeten. Daar doe ik o.a. tomatenpesto op. Nu de tomaten rijp beginnen te worden, wil ik eens proberen of ik ook zelf tomatenpesto kan maken.

De eerste tomatensoep is een feit, en we eten regelmatig tomaat met het ei meegebakken, op brood.

Tot slot kan ik melden dat ik vandaag de eerste prei en wortel geoogst heb, én in het eten verwerkt.

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Moestuin productie

  1. alie schreef:

    Wat een oogst hebben jullie
    Mooi gezicht als het weer op de plank staat!

  2. Roelien schreef:

    Heerlijk smullen!!

Reacties zijn gesloten.