Moestuin resultaten

Deze week heb ik de Conference peren geoogst. De takken hingen helemaal door van het gewicht, dus die kunnen nu weer hun originele vorm aannemen. Links de peren waar een gaatje in zit oid, rechts de peren die in ieder geval op het oog, heel zijn. Ze zijn nog erg hard, dus we laten ze nog even liggen.

De rode bieten zijn ook geoogst, en het viel me mee wat eronder zat. Er waren weinig grote bieten, maar ze waren in het algemeen toch nog wel groter dan ik gevreesd had. In plaats van allemaal bietjes van maximaal 2 cm doorsnede, waren de meeste rond de 4 cm doorsnede. Schoon gemaakt zijn het vier maaltijden voor ons.

Het oogsten in de kas vertraagd enigszins. Er zitten nog groene tomaten aan de planten, maar steeds minder. De oogst van de rijpe tomaten is daardoor ook minder. De komkommers vertragen ook wat, de aubergine heeft vooral veel kleine vruchten. De grootste paprikaplant is leeg, en heb ik weg gehaald, nu staan er nog twee kleinere planten in de kas, en buiten de kas staan ook nog twee paprikaplanten met vruchten er aan.

Vandaag hebben we appels mogen oogsten bij buurtgenoten. Zij en hun familie hebben er al eeen boel vanaf gehaald, maar er zit nog veel meer aan. De appels zijn wel klein, maar ze ruiken heerlijk! Morgen gaan we er sap van persen, waar we dan cider van willen maken, en ik ga van een deel appelazijn maken.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.