Moestuinbericht

De afgelopen dagen heb ik zo tussendoor ook nog wat werk aan de moestuin gedaan. Ik heb de courgette- en pompoenplanten een plekje in de tuin gegeven: de courgetteplanten in het vruchtgewassenvak in de moestuin, de pompoenplanten op de composthoop, naast de kas en achter de houtstek. Die laatste is vandaag door de slakken opgegeten. Gisteren heb ik de plant op de composthoop gered van twee naaktslakken. Die naast de kas lijkt nog het veiligste te staan.

Van de sla in de bak onder het afdak hebben we al meerdere malen gegeten. De uitgeplante sla en andijvie zijn redelijk aangesterkt, en kunnen nu gaan groeien. De bieten en wortelen zal ik moeten dunnen, uien, sjalotten en knoflook doen het goed. Ook de erwten en tuinbonen gaan prima. En van de tweejarige paarse broccoli hebben we ook al diverse malen gegeten en weggegeven. De grootste van de broccoliplanten heeft bloeiende bloemen. Dat ging ineens heel snel. Nou ja, is mooi en natuurlijk ook goed voor de insecten.

De koolplantjes onder het net in het koolvak doen het nogal wisselend. Sommigen zijn opgegeten, anderen beginnen al te groeien.. Het net houdt alleen het koolwitje tegen, geen slakken, helaas …

Binnenkort kan ik de prei gaan uitplanten denk ik. Ze mogen nog ietsje groter worden.

Vandaag is Luc bezig geweest met het uitvlakken van de tussenkamer. Dat valt nogal tegen: er moet veel zand uit. De bovenste laag is wel mul, maar de laag eronder juist behoorlijk vast. Dat is wel goed voor het vervolg, maar werkt nu wel lastig. Op de foto hieronder kun je zien hoeveel eraf moest.

Dit bericht is geplaatst in Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Moestuinbericht

  1. Hetty schreef:

    En waar gaat het zand heen?

    • Anke schreef:

      Tot nu toe in de kelder en in het gat voor de deur, waar voorheen het kelderraam zat.

Reacties zijn gesloten.