Mooi weer, dus tuinwerk

Het is al weer even geleden dat ik een stuk geschreven heb. Dus, ik zal jullie bijpraten. 🙂

Met al dat mooie weer lopen de struiken uit en komt er van alles boven de grond.

De sneeuwklokjes en krokussen zijn uitgebloeid, de narcissen bloeien nu. Daar hebben we niet zoveel van, dus wellicht kunnen we in de komende jaren daarin investeren. Wat we wel op diverse plekken hebben is speenkruid. Altijd weer mooi, hoewel het oppassen blijft dat het niet de hele tuin doorgaat.

De prunus op de hoek bij het grote raam van de voorkamer begint ook in bloei te komen. Daar komt nog wel een foto van, dat is vandaag niet gelukt. Ik zag in de voortuin ook de eerste tekenen van een pioenroos. En er staat blad dat volgens de buurvrouw klaproos is. En als ik de afbeeldingen op google zie, dan heeft ze daar gelijk in.

Ik heb de helft van de druif gesnoeid, de andere helft hoop ik de komende week te doen. Ook wil ik de vrouwenmantel verplaatsen. We gaan met de schutting aan de gang, en wellicht vergroten we het terrasje daar ook. In de voortuin hebben we nog wel plek, dus ik denk dat ik ze daar neerzet.

Vandaag zijn we aan de zijkant van het huis bezig geweest. Er is daar nog een klimop weg gegaan, en we hebben een koude bak gemaakt. Waar een stel oude ramen al niet goed voor kan zijn!

Bij het ingraven van een van de ramen die de zijkant vormen, stuitten we op een gemetseld blok. Weg ermee dachten we, en Luc zette de sloophamer erop. De bovenste tegel liet gemakkelijk los, en toen keken we zo de afvoerbuis van de keuken gootsteen in!

Tja dan moet de kas toch maar ietsje verplaatst, want die afvoer verplaatsen gaat niet. Dus weer een tegel erop gelegd, en de zeskantige tegel die daar nog weer bovenop lag, er maar weer op gelegd. Op de foto hieronder zie je de pot met tijm staan. Die staat op die tegel.

De kas heeft de inspectie door de katten goed doorstaan. 😉 De helft van de ramen heeft dubbel glas, dus de kas is goed geïsoleerd. (Behalve dan dat er ook allerlei kieren in zitten. 😉 )

Rechts van de kas hebben we de bessenstruiken die we voor onze verjaardag gekregen hadden neergezet.

Vervolgens vond Luc dat dit de perfecte dag was om het gras voor de eerste keer te maaien. De grasmaaier doet het goed!

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Mooi weer, dus tuinwerk

  1. Alie schreef:

    Wat een bedrijvigheid!Mooi om te zien hoe jullie bezig zijn!

  2. Luc schreef:

    Zondag gaan we weer verder want volgens ons is zondagwerk ook sterk 😉

Reacties zijn gesloten.