Mos, gras, snippers en zwarte grond

Zoals jullie wellicht wel weten, hadden wij op ons oude adres een elektrische grasmaaier. Toen we dit huis kochten, hebben we de motormaaier erbij overgenomen. Luc had het lumineuze idee om de elektrische grasmaaier om te toveren in een verticuteer machine, door een paar schroeven in het ronddraaiende mes te maken. Het werkt als een tierelier!

Zo konden we het stuk gras dat omgewerkt moet worden voor de moestuin, alvast grotendeels ontmossen. Vervolgens hebben we er wat kalk overheen gestrooid. Donderdagavond kwam de meneer met de tuinfrees. In goed twee uur tijd ging de tuinfrees drie keer over het stuk. De laatste keer werden de uitgestrooide snippers ingewerkt.

En vandaag heb ik de bedden en paden uitgemeten en er in gemaakt. Aan het einde van de middag hebben we samen boomtakken versnipperd en daar de paden mee bedekt. Het is nog wel de bedoeling dat het graspaden worden, maar ik denk dat we ze pas in het najaar gaan inzaaien, als we niet meer zoveel over de paden hoeven te lopen.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Mos, gras, snippers en zwarte grond

 1. Alie schreef:

  Wat goed dat het werkte met de schroeven in het maaiblad of mes.
  Het ziet er mooi uit.En nu maar planten en zaaien!!

  • Anke schreef:

   Hallo Alie,
   We kregen het advies om de grond even een weekje te laten zakken voordat we erin gaan zaaien en planten. En aangezien de grond echt heel erg los is, gaan we dat dan ook maar doen. 🙂
   Maar ik ga al wel voorzaaien de komende week. De koude bak kan in gebruik genomen worden, en natuurlijk kunnen we binnen al tomaten, pompoen en courgette zaaien.

Reacties zijn gesloten.