Muren bouwen

Donderdagavond bedacht Luc zich, dat als hij de onderste laag gasbetonblokken in de oude doorgang op een avond zou kunnen doen, hij dan zaterdag de doorgang dicht zou kunnen maken. Hij had er op dat moment zin in, en heeft dat direct na het eten gedaan, terwijl ik Fem uitliet. Terwijl ik koffie zette maakte hij het materiaal schoon, én legde een latei op z’n plek. 🙂

Vandaag is de oude doorgang verder dicht gemaakt. Daarna hebben we de isolatie voor de muur boven de slaapkamerdeur erin gemaakt. Ik heb tussendoor 30 hennepblokken van schuine kanten voorzien.

Na de thee zijn we begonnen met de voorbereiding van de muur in de tussenkamer. De deur komt in het midden. Dat houdt in dat de basis voor de muur gelegd moet worden voordat het kozijn geplaatst kan worden. We zijn gestopt toen onze lijven aangaven dat het genoeg was. De vloerprofielen liggen, aan elke muur zit een staander, en de geleide-lat zit langs het plafond. Volgende week verder.

Dit bericht is geplaatst in Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Muren bouwen

  1. Hetty schreef:

    Dat ziet er heel goed uit. Is de slaapkamer voor nu even klaar?

    • Anke schreef:

      We maken eerst de muur van het gangetje zover af dat de 9 cm blokken op zijn, dan gaan we verder met het stucadoor-klaar maken van de slaapkamer. Dus dat is al vrij snel dat we daar verder gaan.

Reacties zijn gesloten.