Niet alleen kozijnen schilderen

De afgelopen dagen hebben we elke ochtend een paar uur aan de kozijnen gewerkt. We zijn nu zo ver, dat er nog één keer met de groene kwast gezwaaid moet worden, en dan is het voorhuis (incl de slaapkamerramen aan de opritkant) klaar.

Vandaag hebben we daarna wat boodschappen gedaan. Na de lunch is Luc met de kitspuit in de weer geweest: de ramen van de voorgevel van de kruidenwerkplaats aan de buitenkant.

Ik begon alvast met het indraaien van de haken voor de bamboe rolgordijnen die we als zonwering aan de zuidkant van het huis hebben hangen. Later kwam Luc helpen.

Door een misrekening blijken we één rolgordijn te weinig te hebben gekocht. Dat komt de volgende keer dat we in Winschoten zijn.

Na de thee bedacht ik dat ik de oprit wilde opschonen. De akelei begint uitgebloeid te raken, en de stengels begonnen aardig over te hangen. Luc heeft met de sikkel het hoge gras tussen de struiken vandaan gehaald. En we hebben het beuken/veldesdoorn hegje vooraan vorm gegeven.

De struiken staan – nu ze groter geworden zijn – behoorlijk dicht op elkaar. Vooral de drie vlierstruiken zijn enorm groot geworden. We hebben wat gebrainstormd over wat we waarheen zouden kunnen verplaatsen, zodat ook de kleinere struiken meer ruimte krijgen om uit te groeien. We kunnen daarmee nu niets doen, dat kan pas in de winter.

Het gras dat tussen de struiken vandaan komt, is heel geschikt om als mulch te gebruiken. We willen het tussen de prei leggen, maar zolang het gras nog groen is, is dat een beetje lastig met de iele preiplanten. Het gras ligt nu uitgespreid op het grasveld achter, daar mag het eerst drogen. Als het geel is kunnen we het tussen de prei leggen.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Schuur, Tuin, Verven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Niet alleen kozijnen schilderen

  1. Roelien schreef:

    En verstopt zijn de kozijnen!

Reacties zijn gesloten.