Nieuwe kastinhoud en een broedse kip

De grutterskast in de woonkamer had nog mooie inhoud nodig, voor achter de glazen deuren. Nu hadden we van een familielid al wat glaswerk gekregen, maar dat was lang niet genoeg om de planken mooi te vullen.
En ik wilde een romantisch, oud (aandoend) servies. Zo’n servies dat je alleen bij speciale gelegenheden gebruikt, omdat het met de hand afgewassen moet worden.

De afgelopen maanden keek ik met regelmaat op Marktplaats, om te zien of er iets naar onze zin bij zat, en dan ook nog voor een schappelijke prijs. Afgelopen woensdag was het raak. Nog ’s avonds een bod en een berichtje gedaan. Dat was na tienen, dus er kwam niet direct een reactie. De volgende ochtend stond ik om half zeven op (dan is het al licht, dus kan ik het kippenhok open doen). Toen ik tien minuten later op m’n telefoon keek, bleek er al een reactie te zijn. Ik had aangegeven dat we (Luc dus) donderdag in de buurt zouden zijn, dus snel reageren was wel van belang. Hij was akkoord en kon wel om 16 uur. Luc was net weg, en ik had er niet aan gedacht om inpakmateriaal met hem mee te geven. Maar de verkoper had dat wel, dus dat kwam goed. Luc was mooi op tijd klaar bij de klant, dus ook dat kwam allemaal goed.

En zo stond er van donderdagavond tot en met vanochtend een paar bananendozen met servies in de bijkeuken. Vanochtend heeft Luc de ledstrips in de kast gemaakt. En vanmiddag heb ik de kast gevuld!

Ook het ‘museum’ is nu verlicht. Alles komt nu mooi tot zijn recht. We zijn er heel blij mee!

Verder hebben we vandaag de bramen van het dak van het kleine schuurtje gehaald. En Luc is begonnen met het uitbreiden van de elektra in de werkplaats.

Gisteren had ik al het idee dat lichtbruine kip broeds was. Vandaag zat ze weer de hele dag. En groot protest toen ik haar in het andere nest zette, om die waar zij zat van schoon strooisel te voorzien. Ze ging er even af, maar ik was nog niet weg of ze was al weer terug.
’s Middags heb ik broedeieren bij buurtgenoten opgehaald. Het zijn Groninger Meeuw eieren. Die hebben een witte schaal. Even aannemend dat er tenminste één hen uit komt, hebben we volgend jaar nog meer kleur in de eiermand. De kleur van deze kippen is goudpel (bruingeel). Hoewel er ook een citroenpel (lichtgeel) haan bij loopt, dus het wordt nog een beetje een verrassing wat voor kleur ze precies krijgen. Lichtbruine kip zit op 6 eieren, dus 6 kansen!

Dit bericht is geplaatst in Inrichten, Kippen(hok). Bookmark de permalink.

5 reacties op Nieuwe kastinhoud en een broedse kip

  1. Roelien schreef:

    Een echte pronkkast! Zit er een motief op het servies?
    Misschien wel 6 kuikens in verschillende schakeringen geel, dat zou wat zijn.

  2. alie schreef:

    Een mooi pronkjuweel.
    Geniet ervan!!!

Reacties zijn gesloten.