Nieuwjaarsdag

De afgelopen week hebben we lekker geluierd, wat kleine klusjes gedaan en de familie gezien. En op deze eerste dag van het nieuwe jaar, is het mooi droog, zodat we de grond verplaatsingen van kippenren naar zijkant huis, en van wadi naar kippenren goed konden doen.

In de kippenren hebben we daarna het tweede losse hok een nieuwe plek gegeven. Deze gaat puur dienst doen als droog hoekje in de ren. Verder hebben we een paar nieuwe zitstokken in de ren gemaakt. De kippen zitten ook buiten graag wat hoger.

De wadi is zover klaar. We zaaien niets in, we kijken wel wat er spontaan gaat groeien.

Aan de zijkant van het huis ligt nu voldoende grond op de nieuwe border. Vanmiddag hebben we er ook nog wat planten in gezet: een roze trosroosje waar achter twee van waren, de hortensia die achter de overkapping niet echt tot zijn recht kwam, en de sedum die daar in de buurt stond. Er tussenin hebben we stekken van de geranium van de voortuin gedaan. En we hebben een pluk guldenroede uit de voortuin gehaald en halverwege naast het huis gezet. Voorlopig is het klaar. Eerst maar eens kijken hoe het het komend jaar gaat groeien. Als we weer snippers hebben, zullen we de kale grond daar nog gaan bedekken, maar dat is het voorlopig wel.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.