Nieuws over de historie

Dit voorjaar heb ik aan de gemeente de vraag gesteld of zij mij meer informatie kunnen geven over eventuele andere bewoners van ons huis. Het heeft even geduurd, maar gisteren kwam er een antwoord.

Ik ga hier geen namen opschrijven, maar ik kan jullie wel vertellen dat na het overlijden van de weduwe van de kleermaker in 1942, er meerdere mensen gewoond hebben, voordat het huis in 1949 werd gekocht door de ouders van de vrouw die wij op bezoek hebben gehad. Wie precies is niet helemaal duidelijk, aangezien sommige namen doorgestreept zijn. Ik zal bij de burgerlijke stand eens vragen wat het doorstrepen van namen in oorlogstijd in kan houden.

Ook is het me niet helemaal duidelijk wanneer de nummers 60 en 62 zijn samengevoegd. Het moet ergens tussen 1965 en 1974 zijn. Tot 1965 heeft er een officiële huurder gewoond namelijk. En vanaf 1974 staat er een inwonend persoon genoemd.

Verder valt uit het oude document op te maken dat er in 1954 vergunning is verleend voor het bouwen van een kippenhok. We weten dat in het afgebroken deel van de kleine schuur (waar nu het afdak staat) vroeger kippen zijn gehouden. Vermoedelijk is het gehele gebouw van 1954. De vergunning voor de aanbouw staat ook genoemd. Die datum wisten we al, omdat we de bouwtekening al hadden.

Dit bericht is geplaatst in Historie huis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Nieuws over de historie

  1. Roelien schreef:

    Net een puzzel. Steeds een passend stukje.

Reacties zijn gesloten.