Nog een productieve (buiten) dag

En alweer valt het weer mee.

Vanochtend heb ik direct bij het naar buiten laten van de kippen, terwijl ze allemaal druk het voer aan het zoeken waren, marans en kip 1 weten te pakken en naar de kas gebracht. Na een beetje protest, kwamen ze er achter dat er van alles te smikkelen was, en hebben ze de rest van de ochtend hun best gedaan om zoveel mogelijk de borders overhoop te krabben.

Vervolgens begonnen we met het snoeien van de kiwibes. Niet te veel, maar wel de lange uitlopers, en we wilden het smalle klimrek vrij maken, om die bij de roze roos te kunnen ophangen. Voordat we met snoeien konden beginnen, hebben we eerst een flinke bak met kiwibessen geoogst. Dit is het eerste jaar dat ik ze zó rijp heb gezien. En dat is natuurlijk jammer om te laten zitten, ook al zijn wij niet zulke kiwi eters. Ik kan morgen een paar buren blij maken met een deel ervan. De schilletjes zijn niet zo lekker, maar je kunt ze uitzuigen, als het ware. En dan vind ik een paar per keer wel lekker.

Onze klus van de dag was het voorbereiden van de plek en de materialen voor het bouwen van een tweede houthok. Deze komt achter het huis, tegen de muur van de oude badkamer.

Had ik net vorig jaar daar een border gemaakt… Nou ja, de belangrijkste planten er uit, en in de border bij de druif gezet. Ook een beetje grond erbij. En de meeste varens zijn naar de kippen gegaan. Niet dat de kippen enthousiast aan kwamen rennen, want die waren de achtertuin alweer onveilig aan het maken. Wat er in de ren gebeurt, werd wel af en toe bekeken, maar lang zo enthousiast niet als wanneer ze allemaal in de ren zitten. Nou ja, maakt niet uit.

Ondertussen was Fem ook achter het huis, en helemaal gefocusd op de kippen die ze in de kas, en in de achtertuin zag lopen. Ze vond het erg jammer dat ze er niet bij mocht…

Ik heb een filmpje met het eerste deel van de kippen in de kas, en daarna hoe het er later op de dag uit zag.

Zoals ik in het filmpje vertel, heb ik de wortelen geoogst, omdat de kippen ze bloot aan het schoffelen waren. De grotere wortels hebben we vanmiddag al verwerkt, en dat is bijna 3 kg schoon in de vriezer geworden. De kleinere wil ik nog wat verder uitsorteren, en daarvan de grootste samen met wat zielige prei in pakketjes doen om de kippensoep mee te gaan maken, later in de winter.

Vandaag heb ik weer een timelapse van de kippen in de achtertuin gemaakt. Dit keer van een andere hoek. Je krijgt helemaal gratis ook beelden van Luc die planken aan het doorzagen is, en ze later op elkaar schroeft, zodat we balken hebben voor het nieuwe houthok.

En hiermee is een einde gekomen aan dit productieve weekend. 🙂

Nog een blik op de kas, die ik opgeruimd heb nadat de kippen weer naar hun soortgenoten terug gegaan zijn.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Haardhout, Kippen(hok), Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.