Nog meer blokken leggen, en andere klusjes

Vanochtend kreeg ik hulp bij het naar binnen brengen van de hennepblokken. We waren goed op gang, toen Luc alweer thuis kwam van zijn klus. Hij verspilde geen tijd, en kwam gelijk helpen. Om 12 uur hadden we twee pallets weggewerkt. Een klein gedeelte staat gestapeld om in de tussenkamer te leggen. Die moet nog uitgevlakt worden. Dat hoopt Luc morgen te doen.

Na een kleine winkelactiviteit, hebben we bij terugkomst de kippenren in twee stukken verdeeld. Er zijn nu twee even grote stukken. En het leukste was, dat we er geen extra deur in hebben hoeven maken! We hebben wel de overdekte ren aan de brede kant open gemaakt, zodat de kippen vanuit het grote nachthok in één keer door naar achteren kunnen lopen. In het linkerdeel doet het nieuwe hok dienst als nachthok. Vooral geschikt voor een kloek met kuikens. Zodra de eieren uit gekomen zijn, is het dan ook de bedoeling dat één of beide kloeken met de kuikens naar de linkerkant verhuizen. Nog vijf nachtjes slapen, dan zouden de eieren moeten uitkomen!

Terwijl we in de tuin zaten thee te drinken, constateerde Luc dat het ook weer tijd was om het gras te maaien. Dat heeft hij na het eten nog ‘even’ gedaan.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.