De woonkamervloer slopen

Het ging lekker vandaag: 5 keer naar de milieustraat gereden met een volle aanhanger. Eén keer daarvan was met afval wat we in eerste instantie in de kruidenwerkplaats bewaard hadden. Toen nog hoopvol dat we het zouden hergebruiken.

De woonkamervloer is er nu ook uit. Het enige stukje vloer dat er nog in zit, ligt boven de kelder, en voor de buitendeur. Als we dat er nu uit zouden halen, zouden we alleen nog via de keuken naar binnen kunnen. En dat willen we zoveel mogelijk vermijden, vanwege het inlopen van stof e.d. …

Dit was het resultaat van een ochtend werk.

’s Middags zijn we eerst naar Winschoten geweest, op zoek naar folie en stenen. De folie moet tegen de buitenmuren aankomen ter hoogte van de isolatie. En dan een stuk op de grond. Dat moet het doorslaande vocht van de buitenmuren bij de hennepblokken weg kunnen houden. Het zand is overal kurkdroog, dat moet goed komen.

De stenen zijn voor het dichtmetselen van het kelderraam en het onderste deel van de deur. Zoals ik al eerder schreef (denk ik), wordt de deur vervangen door een groot raam.

We gaan nu eerst de kelder zover opvullen dat ie ongeveer gelijk ligt aan de rest van de vloeren. Ergens in dat proces worden ongetwijfeld de laatste planken weggehaald en het kelderraam dicht gemetseld…

Toen we terug waren uit Winschoten hebben we nog wat in de tuin gewerkt.

Dit bericht is geplaatst in Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.