Nog meer werk in de werkplaats

Zaterdag hebben we alle uitgezochte schroeven e.d. terug naar de werkplaats gebracht. Labels erop, en een plekje in de kast. Ondertussen ruimde Luc de resterende kasten op.
Samen bekeken we nog een tweetal kratten die op een plank stonden. Daarna was het tijd om al het gereedschap een plek te geven. Onder de werkbank hebben we een extra plank gemaakt, en zowel er onder als erop staat het nu vol met gereedschap.

Vandaag is Luc begonnen met het afwerken en uitbreiden van de elektra in de werkplaats. De lichtschakelaar van de lamp in het eendenhok zit nu ook in het eendenhok. Met ernaast een wandcontactdoos. Die is voor bijvoorbeeld de verwarming van het water, als het hard vriest.

De lichtschakelaar van de werkplaatslampen zit nu weer vast op de muur (die hing los sinds we in ons eerste jaar de werkplaats geïsoleerd hebben). De schakelaar van de lamp boven de werkbank is vervangen door één die geschikt is voor een schuur. Daaronder zitten twee wandcontactdozen. De wandcontactdoos voor de omvormer zit nu vlakbij de omvormer (van de zonnepanelen).
Toen was de dag zo’n beetje voorbij, dus volgende week moeten er nog vier wandcontactdozen boven de werkbank gebouwd worden, plus een tweetal buiten, aan de achterkant van de schuur, en waarschijnlijk nog twee in de buurt van het kippenhok.

Ik heb me in de ochtend vermaakt met het wegtrekken van klimop langs het gaas achter de zwarte bessenstruiken. Na de lunch regende het, dus toen heb ik me ‘vermaakt’ met het opruimen van een jaar aan administratie. Dat is vaste prik, ter voorbereiding van de belastingaangifte. Die gaan we ergens in de komende dagen doen. Het is altijd weer even kijken, maar uiteindelijk valt het qua tijd meestal wel mee.

Dit bericht is geplaatst in Schuur. Bookmark de permalink.

4 reacties op Nog meer werk in de werkplaats

 1. Roelien schreef:

  Vonkentrekkersklusjes!

 2. Luc schreef:

  Het is net onweer zeg maar.

 3. alie schreef:

  Vroeg geleerd,krant op tafel.Emmer met spijkers
  en schroefjes uit zoeken.Winter karweitje zei Pa!

Reacties zijn gesloten.