Panelen leggen deel 1

Luc heeft een dag vrij, het is mooi, droog en rustig weer, dus verder met de zonnepanelen. Eerst de laatste rij profielen, dan buizen met kabel erdoor. En toen was het tijd om de panelen op het dak te maken.

Ik gaf ze aan vanaf onze trapsteiger, en Luc monteerde ze. De eerste was even wennen, maar daarna wist hij hoe het moest. In totaal zijn er vandaag tien panelen het dak op gegaan. Komend weekend de volgende zes. Alle kabels netjes van het dak af (dat moet toch, als je daar grote installaties bijna dagelijks op afkeurt). Bovendien is het brandveiliger.

Ondertussen heb ik ’s ochtends wat huishoudelijk werk gedaan en later wat werk in de tuin, en ’s middags, tussen het panelen aangeven door onkruid gewied onder het afdak.

Toen ik daarmee klaar was heb ik de spinazie geoogst, en nog weer een stel van de boschampignons die tussen de spinazie groeien.

Toen de tien panelen er op lagen, heeft Luc nog wat kabels weggewerkt, en ik heb de paden van de moestuin gemaaid. Ziet het er weer mooi ruim uit!

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin, Van het gas af. Bookmark de permalink.