Pinkstermaandag – Het dak van de aanbouw

Zo schrijf ik twee weken niets, en dan ineens twee dagen achter elkaar!

We weten al enige tijd dat het dak van de aanbouw enigszins lekt. Het zijn dakpanplaten. Van wat verder weg lijkt het op dakpannen, maar in werkelijkheid zijn het een soort metalen golfplaten met dakpan reliëf. Toen deze in de tweede helft van de jaren negentig zijn geplaatst, waren de beschikbare schroeven waarschijnlijk niet lang genoeg. Die zijn toen in de ‘dalen’ van de platen geschroefd. Nu, zo’n 25 jaar later, zijn de rubbers onder de schroeven ingedroogd, en met (flinke) regen, drupt het naar binnen.

We hebben gekeken wat nieuwe platen kosten: rond de duizend euro. En daar komen dan nog de kosten van nieuwe balken en isolatie bij. Want we hebben niet de illusie dat het hout onder de platen nog heel goed zal zijn. En de eventueel aanwezige isolatie zal dat vocht ook niet fijn vinden.

Maar goed, op dit moment hebben we dat geld hier niet beschikbaar voor. Toen bedacht Luc dat we ook kit rond de schroeven zouden kunnen doen. Hopelijk houdt dat een paar jaar, zodat we de vervanging kunnen plannen. Dus, Luc op de fiets naar Metting om kit te halen. Daarna zijn we samen het dak op gegaan om de kit aan te brengen.

In drie kwartier weer een waterdicht dak!

Verder heeft Luc een rondje dakgoten schoonmaken gedaan. Overal bleken de afvoeren dicht te slibben met de bloemen van de beuk. Nu kan het weer goed weg. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis. Bookmark de permalink.

2 reacties op Pinkstermaandag – Het dak van de aanbouw

  1. Roelien Swiers schreef:

    Hier lekt de aanbouw/klompenhok ook? Aan kit had ik al gedacht, nu nog welke?

Reacties zijn gesloten.