Pinksterweekend

Het pinksterweekend begon met een treurige gebeurtenis: eend Wodan verdween. Tussen zes en negen uur ’s avonds. Victor stond een beetje beteuterd voor het hok te kijken.

Een eend alleen is geen goed idee, dus we hadden de rest van de avond om na te denken over hoe verder. We overwogen om buurtgenoten te vragen of Victor bij hun eenden zou mogen. Maar, Victor loopt al een paar dagen een beetje mank. En om hem dan de stress te geven van een heel nieuwe omgeving, en een ander op te zadelen met een potentieel probleem, dat leek ons niet zo goed.

Zaterdagochtend keken we op marktplaats of er misschien in de buurt nog een enkele woerd werd aangeboden. In de buurt van Delfzijl was er zowaar één! Die hebben we ’s middags opgehaald. Karel kwam bij mensen vandaan die het houden van eenden toch niet zo leuk vonden als ze dachten, en een kennis van hen heeft de twee vrouwtjes en het ene mannetje op marktplaats gezet. Het drietal was familie, dus ze konden niet bij elkaar blijven.

Karel heeft gekortwiekte vleugels, en zag er in het algemeen een beetje sjofel uit. Hij is veel smaller dan Victor, maar ook nog maar een half jaar oud, dus wie weet wordt hij nog breder.

Om de loopbewegingen van Victor te beperken (om zijn manke poot te ontzien), en om Karel goed in de gaten te kunnen houden, hebben ze maar een klein stukje van de tuin gekregen. Later wordt dat weer meer.

Karel heeft de afgelopen twee dagen voornamelijk verscholen tussen de varens doorgebracht. En Victor loopt veel heen en weer. Misschien nog op zoek naar Wodan? Victor wordt ook nog niet minder mank, maar als je ziet hoe actief hij is, is dat ook niet raar. We hebben de wildcamera op hen gericht, om terug te kunnen kijken.

Zaterdag en zondag liep Victor telkens voor Karel weg, de enkele keer dat Karel naar hem toe kwam. De eerste nacht hebben ze, voor zover wij weten, elk aan een kant van het nachthok doorgebracht. Vanochtend stonden ze naast elkaar, klaar om naar buiten te gaan. Ook de camerabeelden van vandaag laten zien dat ze af en toe samen door de ren lopen. We hebben er vertrouwen in dat we over een tijdje kunnen melden dat ze dikke vrienden zijn.

En dan (nog) leuker nieuws: afgelopen woensdag hebben onze drie broedse kippen succesvol zes marans kuikens uitgebroed. Onze zwarte kip, Marans (haar moeder was een marans) vond voor kuikentjes zorgen niet leuk, dus die heeft afgehaakt. Kip 1 en lichtbruine kip zijn echter enthousiast voor het kleine spul aan het zorgen. Voor het eerst loopt het vanaf het begin bij de volwassen kippen in, omdat we nu legnesten hebben die op grondniveau zitten, zodat de kuikens daar met hun kloeken kunnen overnachten. En dat gaat heel goed!

Dan is er nog nieuws over de vorderingen van de schouw voor de Rayburn: de profiellatten zijn op maat en geverfd, de schakelaar voor het licht zit erop, en het plafonnetje is geplaatst.

Deze week ga ik de binnenkant van de schouw wit verven, en dan kunnen daarna het rooster voor het ventilatiegat, de lamp en de profiellatten erop gemaakt.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Keuken, Kippen(hok). Bookmark de permalink.

2 reacties op Pinksterweekend

 1. alie schreef:

  Wat weer een drukke week!
  Jammer van Wodan maar Karel is een leukerd om te zien!

  • Anke schreef:

   Ja, we houden onszelf wel bezig. 🙂
   We hopen maar dat Wodan weinig stress gehad heeft (dus snel dood was). En tussen Victor en Karel gaat het elke dag beter.

Reacties zijn gesloten.