Plafondisolatie

De afgelopen week ben ik alvast begonnen met dagelijks een paar platen steenwol tussen de balken van het plafond te stoppen. In vier dagen tijd heb ik één pak weggewerkt, ongeveer tweederde van het plafond van de slaapkamer.

Dat scheelde vandaag weer. Eerst heeft Luc de kabel van de krachtgroep naar de badkamer gelegd. Dat was zo gebeurd, aangezien hij alles al had voorbereid. Bovendien hoefde de kabel nog niet aangesloten.

Vervolgens zijn we met de steenwol aan de gang gegaan. Ik heb de platen op maat gemaakt, Luc heeft ze tussen de balken gestopt. Het ging mooi vlot. We zijn om 10 uur begonnen en om een uur of half twee was dat gedeelte van het werk klaar.

Daarna hebben we al het stof van de steenwol opgezogen, en heeft Luc in de muur van de douchecabine een stuk hout gemaakt waar straks de kraan op gemonteerd wordt.

Deze week hebben we ook een platenlift aangeschaft. Daarmee kunnen we gemakkelijk de gipsplaten naar het plafond brengen. Die lift hebben we in elkaar gezet.

Toen was het half drie, en terwijl ik thee ging zetten heeft hij nog een uitstekend stukje hennepblok afgezaagd.

Na de thee heeft hij de rommel opgeruimd en zijn we gaan douchen. Want steenwol is dan lang zo erg niet als glaswol, maar het jeukt en kriebelt wel!

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Plafondisolatie

  1. Roelien schreef:

    Wat fijn dat je weer zelf wat kunt doen Anke. Het begint er steeds bewoonbaarder uit te zien. Topklussers zijn jullie!

Reacties zijn gesloten.