Puin ruimen en andere klusjes

We hebben al een week of twee geen regen gehad, en we komen tot de conclusie dat één regenton voor het water voor de eenden wat weinig is. Daarom hebben we vandaag toch maar weer een ton onder de pijp naast de werkplaatsdeur gezet. En Luc heeft er een deksel voor gemaakt. Zonder deksel wordt het water namelijk heel snel groen. En dat is voor planten geen probleem, maar voor de eenden wel. Althans, dat vinden wij.

We zijn nog aan het nadenken over op welke manier we het regenwater van het huis willen opvangen. Daar hebben we wel ideeën over, maar die kosten geld, en dat hebben we er nu even niet voor over.

Het schijnt maandag te gaan regenen. Ik hoop het. Dan kunnen we weer regenwater aan de eenden geven, ipv leidingwater.

Een andere actie voor de eenden vandaag: de vijver schoonmaken. Dat hadden we voor het laatst in het najaar gedaan, dus het werd wel weer tijd.

Verder heb ik kippenbouillon gemaakt op de Rayburn. En Luc heeft puin versjouwd naar achter de werkplaats. Daar ligt nu een heuse dijk aan puin. En de vloer van het kleine schuurtje is weer gedeeltelijk zichtbaar.

We hebben allebei de sloophamer gehanteerd om dat grote stuk muur kleiner te maken. Halverwege de middag vonden we het welletjes.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Puin ruimen en andere klusjes

  1. Roelien schreef:

    Hier merken we het ook dat het al weken niet geregend heeft. Vergeten de ton zich te laten vullen hier toen het nog regende.

    • Anke schreef:

      Wij vinden het in de winter altijd lastig wanneer ze leeg moeten vanwege de vorst, en wanneer ze wel weer aangesloten kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.