Radiatoren verplaatsen

Vanwege de te plaatsen vloerverwarming, gaan alle radiatoren uit de voorste ruimten. Omdat de radiatoren in de logeerkamer en kantoor onvoldoende zijn voor respectievelijk nu en als kantoor als kantoor dienst doet, hadden we al eerder bedacht dat we radiatoren uit de woonkamer naar genoemde twee ruimten zouden kunnen verplaatsen. Dat is de hoofdmoot geweest van het werk van vandaag.

Voordat het water uit de radiatoren kon, moest eerst in de woonkamer het spaanplaat van de vloer gehaald worden. Dat was een flinke klus, want het zat goed vast. Zowel met schroeven als spijkers. En de schroeven konden niet altijd losgedraaid worden.

Terwijl Luc daar druk mee was, ben ik verder gegaan met het weghalen van het laminaat en het zeil. Al het afval leggen we buiten neer, zodat het binnen niet in de weg ligt. En nu maar hopen dat de verwachting dat het de komende dagen droog blijft, ook uitkomt.

In de middag konden de radiatoren verplaatst. Toen was het een paar uur ook een puinhoop in onze tijdelijke woonruimten. Maar nu kan het wel gemakkelijker warm worden! 🙂

Om half zes zat het systeem weer op druk, en stond de verwarming aan. Niet voor lang, aangezien het in de keuken door de zon behoorlijk warm was. En daar hangt de thermostaat.

De planken die nu in de voorkamer in het zicht zijn gekomen, laten mooi de geschiedenis van deze ruimte zien. Ik heb er een filmpje van gemaakt.

Tot slot nog wat foto’s.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.