Ramen en een deur

De dag begon grijs, maar wel droog.

Gedurende de week heeft Luc glaslatten gemaakt van een paar planken. Ik heb ze vervolgens op maat gemaakt en gegrond. Gisteravond hebben we de gaten voor de schroeven nog even voorgeboord.

Vanochtend zijn we gelijk met de ramen begonnen. Luc heeft dat grotendeels alleen gedaan, omdat er bij een van de buren een ambulance kwam. Ik heb het in de gaten gehouden om te kijken of, als er iemand naar het ziekenhuis moest, ik dan taxichauffeur zou moeten spelen. Het viel allemaal mee, gelukkig, maar voor je het weet ben je een uur verder. En toen had Luc de ramen er in!

Vervolgens verder met de deur. Die bestaat uit twee delen. Maar er is bij het meten kennelijk toch iets mis gegaan, want de deur bleek een fractie te breed. Allemaal geen grote ramp, maar je bent zo een uur extra bezig om het geheel goed te krijgen. Bovendien wilden we een extra klosje, om de beide delen van de deur als één deur te kunnen bedienen.

De volgende actie was het weghalen van de grote schuifdeuren. Op zich viel dat qua tijd wel mee. Maar goed, al met al was het wel theetijd.

Na de thee hebben we de gaten onder de ramen dichtgemaakt met de eerste stukken rabat.

Tussendoor zijn er nog wat kleine klusjes gebeurd, zoals het ophangen van een kledinghaak bij de zijdeur, en het wat aanpassen van de schutting, zodat Fem er niet meer langs kan.

In de loop van de middag kwam de zon erbij, en werd het nog best warm. Uitblazen kon dus in de zon op het terras!

Dit bericht is geplaatst in Schuur. Bookmark de permalink.

3 reacties op Ramen en een deur

  1. alie schreef:

    Dat is mooi geworden!

  2. Roelien schreef:

    Dat wordt prachtig! Veel licht naar binnen nu.

  3. Anke schreef:

    Dank!

Reacties zijn gesloten.