Rode wijn en vorderingen aan het kantoor

Vorig weekend waren we druk met familie aangelegenheden. Daarom heb ik geen bericht gemaakt.
Dat betekent niet dat er helemaal niets gebeurd is.

Zo hebben we de eerste gistingsfles van de rode wijn in flessen over gedaan. Dat mag nu nog ongeveer zes weken staan, en dan kunnen we met de feestdagen eind december gaan proeven. De slokjes die we nu hebben gehad smaakten veelbelovend. Maar daar komen we eind december dus nog op terug.

Vorig weekend hebben we ook in het voormalig kantoor het laminaat weg gehaald. Langs de muren bleken planken gemaakt te zijn, waarschijnlijk om vloerbedekking op vast te kunnen maken. Vreemd genoeg was de plank naast de paal behoorlijk vochtig. De muur daar was ook wat klammig. We hebben geen idee waar het vandaan komt, en er maar een kacheltje op gericht, om het te laten drogen.

Ik ben de afgelopen week bezig geweest met het schuren van de plinten en het deurkozijn en de paal. Daarna heb ik geverfd, dezelfde kleur grijs die we in de woonkamer ook als accentkleur hebben. Op het geel van de paal en het deurkozijn wilde de verf helaas niet goed pakken. Dus die heb ik vrijdag met de verfbrander van de verf ontdaan.

Dit weekend hebben we het loszittende behang van de bovenstaande foto vast gemaakt, en vliesbehang rondom het raam geplakt. Daarna heeft Luc de de overgangen van behang naar hout, en de hoek gekit. Nu kan ik deze week verder met verven. Hopelijk krijg ik de paal een beetje mooi.

De deur van het kantoortje ligt klaar om geverfd te worden. Ik heb alleen met de verfbrander het glas plaatselijk te heet gemaakt, waardoor één ruit een barst heeft. We hebben nu transparante kleeffolie gekocht om op deze ruit te plakken. Hopelijk blijft alles dan zitten. Dat kan ik er deze week ook op plakken, en dan de deur verven.

Genoeg te doen weer, deze week!

En dan is er nog een buitenklus van zaterdagochtend die ik met jullie wil delen. We hebben een begin gemaakt met het houthok dat tegen het huis aan komt! Het is nog niet klaar, maar het was zó vies koud, dat we niet eens gewacht hebben tot het ging regenen. Zes planken aan de muur, en toen gauw naar binnen.

Aan deze zes planken maken we het houthok vast. Het boren in de muur is hiermee klaar.

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Klussen, Verven, Voedsel. Bookmark de permalink.