Schoorsteen slopen en iets met kippen

Vanochtend begonnen we met het maken van een nood nachthok voor de kippen. We hebben weliswaar een nieuw nachthok besteld, maar DPD heeft hem al meer dan een week in hun depot liggen. Maandag zal de leverancier een poging doen om DPD ervan te overtuigen dat ze het pakket, ook al is het een groot pakket, nu toch echt direct moeten leveren. We hopen dat het hok er is voordat de nieuwe kuikens uit hun eieren komen, maar we hebben nu een noodoplossing voor het geval dat niet lukt. Dat voelt wel zo rustig.

Het nood nachthok bestaat uit de (honden-)bench met daar omheen plaatmateriaal (aanrechtbladen die we nog hadden staan). Dit maakt het hok donkerder, en wat warmer. De foto hieronder is denk ik niet zo duidelijk, maar ik laat hem toch zien. Het hok ligt nl op de achterkant, en de deur zit dus boven. De bodem van het hok zit links. De witte balk in het hok is de zitstok. Het hok is bedoeld voor de iets oudere kuikens, en die kunnen al op stok.

Toen dat klaar was, had Luc zin om de schoorsteen ombouw verder te slopen. Daar was ik ook wel voor te vinden, dus we zijn samen aan de slag gegaan. En dit is het resultaat:

Na de lunch hebben we nog wat opgeruimd en schoongemaakt, zodat er eventueel raamafwerking in de grondverf gezet kan worden. Het ziet er altijd weer leuk uit, na een opruimronde.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.