Schuiven met meubels deel 2 en vorderingen houthok

Vrijdagavond zaten we in de woonkamer. Ik merkte op dat ik het leren bankje eigenlijk veel te donker vond, en vroeg of we hem niet van de hand konden doen. Het is een erfstuk van Luc’s familie, dus zijn mening telt het zwaarst.
Luc kon zich er wel wat bij voorstellen dat ik hem te donker vind. Hij stelde echter voor om het bankje op de grote logeerkamer te zetten, in plaats van het bureau. Want het bureau gaat hij toch niet meer gebruiken. Dat leek me een prima idee.
Naar aanleiding hiervan bedacht ik me dat de hogere witte kast met kantoorartikelen dan ook niet meer op die logeerkamer hoeft te staan. En omdat ik toch niet helemaal tevreden was met de nieuwe hoek in de keuken, bedachten we dat de witte kast daar dan wel kan staan. Het eiken dressoir kan dan weer naar de logeerkamer. En zo hebben we het gedaan, afgelopen zaterdag. Terwijl Luc, zolang het droog was met het houthok in de weer was, begon ik vast de kasten leeg te halen, en ze te verplaatsen.

Om drie uur begon het met regenen. Na een kop thee zijn we het bankje gaan verplaatsen. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. We hadden de zitting namelijk vast gezet (met een schroefje) op de breedste stand. Dat zat lekkerder voor ons met onze lange benen. Maar daardoor paste de bank nét niet door het gangetje naar de logeerkamer. Dan denk je dat die schroefjes zo los zijn, maar om een of andere vage reden wilden ze in eerste instantie helemaal niet los. Luc heeft alle schroefbitjes geprobeerd, en uiteindelijk de ene schroef los gekregen. De andere zitting kreeg hij in beweging door een paar andere schroeven los te maken.

Toen was de verhuizing zo gebeurd. Ik ben ook weer flink aan het schuiven geweest met welke spullen in welke kast moesten komen. Hopelijk is het logisch genoeg dat we alles terug kunnen vinden.
Als laatste hebben we de stoffen tweezitsbank op z’n originele plek terug gezet. Nu is er een lege ruimte bij het halve muurtje. Daarvoor zijn we op zoek naar een tweedehands fauteuil. Een stoffen, want we zijn allebei niet zo heel dol op leer.

Luc is zoals ik al schreef bezig geweest met het houthok. Er zijn drie staanders bij gekomen en wat dwarsverbindingen.

Vlak voordat het begon te regenen, heeft hij ook nog de wadi uitgediept. Want de eenden hadden in de week dat de wadi heel vol stond, zoveel zand uit de zijkanten gehaald, dat de uitloop van de regenpijp bijna gelijk stond met de bodem van de wadi. Ik heb zijn werk nog niet kunnen bewonderen, omdat de wadi nu dankzij de regen van gisteravond en vandaag weer behoorlijk vol staat.

Vanochtend kwamen we erachter dat één van de stukken zeil voor het eerste houthok was opgewaaid. Dus voordat we weg gingen hebben we nog een tweede touw met elastiek ervoor langs gemaakt. Vanmiddag toen we weer thuis kwamen, bleek het betreffende kleed nog weer te zijn los geraakt aan de onderkant. Toen hebben we de onderste bevestiging nog weer twintig centimeter hoger gezet. Hopelijk is dat voldoende.

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Inrichten, Logeerkamer, Tuin. Bookmark de permalink.