Sloophulp

Op deze mooie zondag kregen we hulp van Davy en Thobias.

De radiatoren zijn weggehaald, de systeemplafonds, een aantal voorzetwanden en een stukje vloer.

Het stuk vloer moest ivm de te plaatsen mantelbuis voor de elektra.

In de hoek van de slaapkamer, waar we een mierennest hadden verwijderd, bleek achter het gips tot zo’n 50 à 60 cm hoogte nog meer mierennest te zitten. Luc heeft nu een krachtiger middel gehaald, en het lijkt erop dat de beestjes nu echt dood zijn. Het is niet onze gewoonte om gif te gebruiken, maar we zijn bang dat ze anders later terugkomen. En dat willen we toch liever voorkomen, als het kan. De hele handel gaan we in een plastic zak stoppen, en als klein chemisch afval aanbieden. Geen idee of ze dat ook zo aannemen, maar het lijkt me niet iets dat zomaar de grond of het riool in moet.

Het blijkt dat vorige bewoners bij het opknappen van de woning het fantastische materiaal asbest hebben gebruikt. Deze week zal ik verpakkingsmateriaal en beschermende kleding regelen, zodat we het op verantwoorde manier kunnen afvoeren. Het zijn asbesthoudende platen, die rondom ramen e.d. tegen de buitenmuur zijn bevestigd.

Toen ik de plafondplaten had weggehaald, bleek het oude regelwerk van het zachtboard nog aan de balken te zitten. En zo te zien zitten ze op een geschikte afstand voor gipsplaten. Dat scheelt een hoop gedoe! Alleen moeten de spijkertjes wel nog verwijderd worden. Ik heb al een stukje gedaan, en dat gaat redelijk gemakkelijk.

Verder troffen we op een deel van het plafond behang aan:

En zijn er restanten kranten op de muren te vinden. Ik heb er nog geen datum op kunnen ontdekken.

Er is veel gebeurd vandaag, en de hoop af te voeren zooi is flink groter geworden! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.