Sneeuw, kaarsen maken, hout zagen en klusjes in de kruidenwerkplaats

Dinsdagochtend werden we wakker in een witte wereld. De sneeuw bleef ook aan de takken van bomen plakken. Ik kon het niet laten om er een filmpje van te maken:

Ik verzamel al jaren de restanten van de kaarsen die ik in de winter brandt met het idee dat ik er op enig moment weer nieuwe kaarsen van kan maken. De afgelopen tijd hebben we sappakken en de pakken van de havermelk bewaard, om als gietvorm te kunnen dienen. En deze week heb ik de moed bij elkaar geraapt, en ben ik begonnen. We hebben de restanten op kleur gesorteerd. En vervolgens per kleur gesmolten, en in de pakken gegoten. Laten stollen, en dan een volgende dag een andere kleur.

Ik zie dat ik geen foto van het eindresultaat heb. Waarschijnlijk omdat het niet zo supermooi is. Maar, we zullen ze met plezier gaan branden. 🙂

Zaterdag heeft Luc een flinke hoeveelheid eiken schaaldelen klein gezaagd en gekloofd. Het eerste vak is nu vol. In het middelste vak ligt het verse hout van de lijsterbes uit Zwartsluis. En in het rechtervak ligt de laatste kruiwagen eikenhout die zaterdag klein gemaakt is. Nu ligt er nog ongeveer een kuub aan schaaldelen op de oprit. Wellicht wordt dat volgende week, als het weer een beetje mee wil zitten.

Zaterdag en vandaag heb ik de plinten voor langs het plafond in de kruidenwerkplaats geverfd. En Luc heeft vandaag de tochtstrips langs de deuren gemaakt, en gelijk ook de deuren van beter sluitend gemaakt. Terwijl hij daarmee bezig was, en nadat ik klaar was met verven, heb ik de hoek met tuingereedschap leeg gemaakt, om daar eens goed schoon te maken. En omdat hij er op die plek nu goed bij kon, heeft Luc als laatste klus van de dag het betonnen kozijn van de twee ramen in die hoek gekit.

Daarna konden de spullen weer terug in de hoek, minus een paar dingen die al zo lang alleen maar staan, dat ik besloot dat ze nu wel weg konden.

En zo klungelen we lekker verder!

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Haardhout, Klussen, Schuur. Bookmark de permalink.