Snoeien en bomen verwijderen

En weer is het te nat om met de kozijnen verder te gaan, dus dan maar in de tuin.

Luc heeft de magnolia gesnoeid, en eromheen nog wat weggehaald. Daarna is hij naar de zijkant gegaan en heeft de grove den gesnoeid en de wildgroei tussen de grove den en de sneeuwbes-haag. Daar zat nogal wat braam, maar ook divers ander spul.

Ik heb ondertussen een stuk voortuin eerst voor het oog netjes gemaakt, en later een gedeelte ervan zo goed mogelijk ontdaan van de wortels van kweekgras. De vetplantachtige bodembedekker die langs de biels stond heb ik verplaatst naar onder de laurierkers. Had ik al verteld dat Luc die struik voor driekwart heeft weggehaald? Die struik was heel erg naar voren gegroeid, en nu staat ie als het ware weer rechtop.

Alle te versnipperen takken zijn ook direct versnipperd en leverden een mooi laagje voor op de kale stukken grond.

Zondag zijn we met de coniferen tussen de schuur en de overkapping bezig gegaan. Ze zijn nu allemaal weg! Wat een ruimte daar nu. Zoals de plannen nu zijn, halen we de golfplaten die tegen het schuurtje aan staan weg, storten we wat beton in de strook waar de coniferen gestaan hebben, en dan bouwen we daar de nieuwe houtopslag.

En zaterdag heb ik de eerste kilo tomaten verwerkt tot chutney. De volgende kilo wordt tomatensaus denk ik, omdat we de chutney weliswaar lekker vinden, maar toch vaak vergeten om het te gebruiken.

Gisteren zagen we ergens best wel goedkoop een stang voor aan de fiets, om de hond veilig mee te laten rennen. Vandaag hebben we dat uitgeprobeerd. Het vereist wel training, want Fem wou op een gegeven moment stoppen om ergens aan te ruiken, en dat is natuurlijk niet handig. Maar volgens ons vindt ze het wel leuk. Luc maakte een filmpje van Fem en mij:

De Polderweg is de ideale plek om te oefenen. Tenminste, zolang de boeren niet druk zijn op het land.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Snoeien en bomen verwijderen

 1. Alie schreef:

  Wat een ruumte in de voortuin!
  En de oude dennen of coniferen er tussen uit.
  Je kunt al mooi wat planken in de provisiekast vullen
  met allerlei lekkers!! Doe je voorzichtig met de beugel
  aan de fiets??

  • Anke schreef:

   Hoi Alie,
   Ik moet al weer schuiven op de planken in de provisiekast, om alles een plekje te geven. 🙂

Reacties zijn gesloten.