Snoeien vervolg

De zondag is kennelijk onze ideale snoeidag, want het was vandaag alweer raak.

We zijn verder gegaan met de wildernis aan de zijkant van de schuur. We zijn nu tot aan het einde van de schuur gekomen. Vier of vijf meter gedaan, schat ik. Er staan nog wel een aantal stronken. Dat zijn echter al hele oude, en ook met een flinke diameter. Die laten we waarschijnlijk wel staan. Misschien nog wel wat gaten in boren en dan zout erin. Tenminste, ik dacht gelezen te hebben dat dat het vergaan van de stronken bespoedigt. Voordat we dat gaan doen zal ik dat eerst nog nakijken.

Weer veel brandnetel, braam, hulst, es en kersenboompjes weggehaald. Alles ook direct weer versnipperd. En op het laatst heeft Luc de dikke takken en stammen kort gezaagd. Dat ligt ook al onder het afdak. De snippers heb ik over de kale grond verspreid. Dat ziet er beter uit, én het helpt de wildgroei van gras en ander groen tegengaan.

We hebben één prunusachtige laten staan. En we kwamen bij een hazelaar uit. Op de volgende vijf meter staat een hele grote hazelaar. Die blijft in ieder geval staan.

Terwijl Luc de laatste stukken hout klein aan het maken was, liep ik een rondje door de achtertuin. Ik heb goudsbloemen en (een paar) driekleurige viooltjes geoogst. Ook heb ik er weer een paar courgettes af gehaald. Ze zijn nog niet zo heel erg groot, maar zo zijn ze wat mij betreft het lekkerst.

Ik heb ook wat tuinbonen geoogst. Minder dan ik eerst dacht. Er waren minder peulen volgroeid dan op het eerste gezicht leek. Terwijl ik die aan het plukken was, zag ik een roze trosroos-tak op de grond liggen. Dat leidde er toe dat ik een snoeischaar ophaalde, en die tak heb gesnoeid. De struik die wat dichter bij het hekje staat heb ik gefatsoeneerd. Eén deel ervan had helemaal geen bloeiende stengels. Die heb ik kort afgeknipt. Ook de andere lange scheuten heb ik eraf gehaald.

Vervolgens zag ik dat een stuk van de lavendel was losgeraakt. Misschien met de grasmaaier, of door een op een insect jagende kat. Dus ik de lavendel opgeschoond. Toen had ik lavendel en roze roosjes. Daar heb ik een bloemstukje van gemaakt:

Tot slot wil ik jullie nog even lekker maken. Want dit hebben we gegeten:

Courgette plaattaart! 🙂 Als je wilt, kan ik het recept hier wel bij plaatsen. Laat maar weten. (via mail of telefoon kan ook!)

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Snoeien vervolg

 1. Alie schreef:

  Een mooi doorkijkje naast de schuur!
  En de plaattaart ziet er lekker uit,al heb ik daar geen
  ervaring mee.

  • Anke schreef:

   Die ervaring kunnen we de volgende keer dat je hier bent wel creëren. 😉

Reacties zijn gesloten.