Snoeien!

Zaterdag hebben we vers voer voor de dieren gehaald. Ik had het via internet besteld, en met de leverancier afgesproken dat we hen in Gieten zouden treffen. Van te voren zijn we naar Ikea geweest voor een houten stellingkast voor in de provisiekast.

En omdat we even moesten wachten in Gieten, hebben we de Action daar onveilig gemaakt, en wat spullen voor het schilderen van de kozijnen gehaald.

‘ s Avonds maakten we nog een rondje door de tuin. We haalden een halve emmer slakken van vooral de koolplanten, maar ook van de uien. Veel naaktslakken, maar ook wel wat huisjesslakken.

Vervolgens kwamen we bij de druif…. Die heeft na onze snoeibeurt van dit voorjaar héél veel nieuwe uitlopers gemaakt, en heel veel blad. Niet zoveel druiventrossen. We besloten dat de trossen die er zijn, de gelegenheid moeten krijgen om goed te groeien. Dus veel uitlopers en bladeren eraf gehaald. Bij elkaar twee kruiwagens vol!

Na een natte nacht, werd het aan het einde van de zondagochtend droog. Niet droog genoeg om te verven, maar wel om verder te gaan met de wildernis naast de betonnen schuur.

We hebben heel veel brandnetel, braam, hulst en kersenboompjes weggehaald. Uiteindelijk hebben we maar ongeveer drie meter gedaan, maar die zijn dan ook goed schoon. De takken zijn gelijk gesnipperd, en de dikke stukken kort gemaakt. En we hebben een paar stronken uitgegraven. Dat is nog niet helemaal klaar, dus het ziet er nog rommelig uit.

Het enige dat op dit stuk nog staat is één hulst. We vonden een dennenboompje. Die hebben we gered, en kan later ergens op dit stuk geplant worden.

Op de foto ben ik een hulsttak in de versnipperaar aan het proppen.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Snoeien!

  1. Roelien schreef:

    Wat heb je met de slakken gedaan?

    • Anke schreef:

      Die hebben we achterin de tuin op de berg mos gegooid. (De mos kwam met het verticuteren uit het gras). Daar groeit ook volop zevenblad. Een dag later zag Luc dat de slakken de helft van het zevenblad al opgegeten hadden. 🙂

Reacties zijn gesloten.