Start badkamer

En dan is het dit weekend zo ver: de badkamer is leeg gemaakt (hij stond vol met gereedschap en materialen). Vervolgens heeft Luc gecontroleerd of de koppelingen van de warm water leidingen goed dicht zijn. Daarna heeft hij de koud water leidingen wat verder doorgetrokken voor de wastafel en voor de wc.

Tot slot heeft hij het reservoir van de wc geplaatst. Nog niet aangesloten, alleen vast gezet op de goede plek.

Tussendoor heeft hij geholpen met gaten boren voor een plank die ik in mijn kamer wilde hebben.

Deze week heb ik de badkamerdeur helemaal kaal gehaald, en de deur aan één kant helemaal geverfd. De komende week doe ik de andere kant. Het is niet handig de deur nu al in het kozijn te hebben. Er is dan minder ruimte in de gang om gereedschap of materiaal neer te zetten tijdens het werk. Ik heb dus alle tijd om de deur af te maken.

Oh ja, ik heb ook nog wat details afgewerkt aan de twee deuren die als laatste in gebruik genomen zijn: het dichtmaken van niet gebruikte scharnierplekken en het verven van de deur waar die wat afgeschaafd was om hem passend te krijgen. Van die details die niet echt opvallen, maar waar het totaal plaatje toch mooier van wordt. 🙂

Een andere klus van deze week: de gordijnen van onze slaapkamer korter maken! Ze slepen nu niet meer over de vloer, maar hangen er net een centimeter boven.

Ik heb de dozen met stoffen van zolder gehaald, en de grote kast in gebruik genomen. Aan de ene kant heb ik alle oude kleding en gordijnen en dergelijke neergelegd. En aan de andere kant de lappen stof. Ik mis nog een paar planken. Ik ben ervoor naar de bouwmarkt geweest, maar het schap was leeg. Als ik muurverf ga halen zal ik kijken of er nu wel planken van de juiste maat zijn.

De gordijnen van de kleine slaapkamer zijn helaas afgelopen maandag niet met het transport (vanaf de stomerij) mee gegeven. Als het goed is komen ze morgen wel. Dan kan ik definitief kijken of de kleur die ik gekozen heb voor de muur, goed is. En daar komt dan weer wat werk achter weg! Als het meezit kan ik daar komend weekend wat over melden. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Start badkamer

  1. alie schreef:

    Mooi doorkijkje! Is dat je werkkamer Anke?

Reacties zijn gesloten.