Start kozijnen onderhoud en kippennieuws

Om te beginnen nog een paar wildcamerafilmpjes uit het nachthok. Sinds het vorige filmpje hadden we de camera anders opgehangen, waardoor je nu de kippen ook op stok ziet zitten.

De kippen gaan op stok.

De kippen worden wakker.

Verder hebben we deze week een goed nieuw tehuis gevonden voor drie van onze hennen. Dat geeft weer wat ruimte in de ren.

Gisteren (zaterdag) heeft Luc de kozijnen waar dat nodig was uitgestukt en de gaten gevuld. Ik heb de betreffende kozijnen geschuurd. Nu moet het deel dat gevuld is nog weer glad gemaakt, en dan kunnen we verven.

Vandaag was er keuterdag, en vanmiddag was het te warm om met de kozijnen bezig te gaan. Die zijn namelijk uit de wind, en in de volle zon, ’s middags. Aangezien het weer tamelijk stabiel is, gaan we er van uit dat we deze klusjes uiterlijk volgend weekend wel klaar krijgen.

De mensen waar we vanochtend te gast waren, hadden kippennetten staan, waar ze wel vanaf wilden. Dat was nou nét waar we naar op zoek waren. Het net dat we al hadden is te grootmazig. Dus vanmiddag hebben we het net gelijk in de tuin gezet, zodat de kippen een stuk extra tuin kunnen krijgen, zonder dat ze de moestuin in kunnen. Ik heb gefilmd hoe ze daar mee omgingen, en dan vooral de kuikens. Die bleven in eerste instantie namelijk in de ren. Later gingen ze wel met de kloeken mee. Bij elkaar is het een filmpje van ruim 20 minuten geworden:

Nog een paar foto’s voor wie geen zin heeft om het filmpje te kijken:

En dan nog een foto van de aangepaste garagedeur:

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Kippen(hok), Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.