Stukje zolderwerk

Zo tussen kerst en oud en nieuw klussen we minder dan we in een gemiddeld weekend doen. Maar vandaag zijn we de hele dag in touw geweest.

We hebben op zolder aan de opritkant de spullen die onder het laagste deel stonden even weg gehaald. En de spaanplaat schotten die nog in de weg stonden boven de logeerkamer hebben we ook weggehaald. Nu kon daar schoongemaakt, en kon Luc de bekabeling voor de verwarmingen van kantoor en logeerkamer aanleggen. Eerder kon hij er op zich wel bij, maar was er maar één ingang, en dat maakte het lastig werken.

Toen hij de bekabeling had aangelegd (en op de betreffende kamers wandcontactdozen gemaakt, en alles netjes weggewerkt), heb ik de spullen terug gezet.

En vervolgens ben ik doorgegaan met ruimte maken aan de andere kant. Boven het achterste deel van de woonkamer. Eerst wat losse spullen aan de kant, toen de slaapbank, en toen de drie paneeldeuren die we daar hebben staan.

Luc was nog steeds met de bovenstaande klus bezig, dus ik ben vast begonnen met het weghallen van de spaanplaat schotten aan díe kant. Op zich was dat zo klaar. Het waren vier  platen. Even de spijkers eruit, en toen bij de rest gezet. Vervolgens de losse troepjes weggehaald en stof gezogen.

Luc was klaar, en kwam nu helpen om het restant verwarmingsbuizen daar te demonteren. Toen die weg waren, nog weer even schoonmaken.

Daarna de deuren plat helemaal achteraan gelegd en de slaapbank ervoor. Het ladenkastje en de tv hebben we ook maar onder het lage deel geparkeerd. Onze “sportschool” is niet in werking, zolang er vrij zwaar geklust wordt.

Nadat dit stuk klaar was, hebben we weer troep gemaakt, door de schrootjes naast de doorgang naar voren weg te slopen.

En dat was het dan weer voor vandaag. Morgen is het oudjaarsdag. Dan zal er wel niet zoveel van klussen komen, aangezien we ook oliebollen willen bakken. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Zolder. Bookmark de permalink.