Sussex, haardhout en onkruid wieden

Afgelopen woensdag hebben we, na twee en een halve week, de spalk van Sussex haar poot gehaald. De breuk is geheeld. Maar ze gebruikt de poot niet. Tenminste, soms steunt ze er een beetje op, maar meestal staat en loopt (hinkelt) ze op één poot. En ze zit veel. We hebben haar weer bij de rest van de kippen gedaan. En die laten haar haar eigen ding doen. De eerste nacht ging ze in het kleine nachthokje zitten. Maar dat vind ik niet handig, dus die heb ik dicht gedaan. Toen ging ze het grote nachthok in, en zat ze direct om de hoek van de deur. Bijna onder de zitstok. Gisteravond heb ik haar in één van de onderste legnesten gezet. Daar is ze ook gaan liggen. Met het naar buiten komen wacht ze tot nu toe tot de rest naar buiten is. En het kan zijn dat je haar moet lokken door wat eten voor de snavel te houden. We denken dat ze zo prima kan leven. Het is natuurlijk niet ideaal, want ze kan bijvoorbeeld niet krabben. Maar zolang ze niet duidelijk ziek is, laten we haar er lekker bij zijn.

Deze week is er geklust in Delfzijl. Dat viel qua tijd mee. Vrijdag hadden we daardoor al voor onszelf. We hebben lekker aan geklungeld. Zaterdag hebben we 5 kuub hout bij emigrerende buurtgenoten weg gehaald. Het moet nog wel enigszins kleiner gemaakt, dus de pallets die we vorige week leeg gemaakt hadden, liggen nu weer vol.

Luc gaat met deze buurman de komende week een heleboel spullen naar een opslagadres in het land van bestemming (Zweden) brengen. Ze hopen anderhalve dag heen en misschien iets korter terug te doen.

Zaterdag heb ik ook de zijkant achter het houthok en de kas opgeschoond. Nu kun je de laurierkers, geranium en zoete aardappel weer zien staan.

Vandaag heb ik een tafelkleed voor de keukentafel gemaakt. Ik heb van alles aan tafelkleden, maar voor deze tafel zijn ze meestal te klein. Afgelopen woensdag was ik met een vriendin naar de kringloopwinkel in Stadskanaal. Daar zag ik een dekbedovertrek liggen, die me wel mooi leek om te vermaken tot tafelkleden. Voor de grote eettafel in de kamer ga ik er ook één maken. Daar moet een naad in, dus dat is iets meer werk.

We hebben de emigrerende buurtgenoten ook nog een uurtje geholpen met wat dozen en de aanhanger en bakwagen vullen. Het was al een heel eind, maar ze waren net op een punt dat het even lastig was om te bedenken wat alvast op transport kan, en wat nog moet blijven. Het heeft me twee zakken mooie schapenwol opgeleverd. Dat ging niet mee, en anders naar de stort. Kan ik eindelijk mijn spinnenwiel gaan gebruiken!

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Haardhout, Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.