Tegels en tuin

De wand waar de Rayburn tegenaan komt, is dit weekend betegeld. Zaterdag zijn de tegels gezet, en vandaag zijn ze gevoegd.

Verder is er een vracht afval naar de stort gebracht, en hebben we in de tuin gewerkt.

De prei is geplant, en omdat het minder ruimte innam dan waar ik rekening mee gehouden had, konden we vijf extra courgetteplanten in de tuin zetten. Dat wordt alle dagen courgettes eten deze zomer!
Een deel van de koolplanten is opgegeten door slakken. Ik vermoed dat de slakken de winter konden overleven, omdat de eenden ze niet konden vinden. De laag met stro op de moestuinbedden was te dik. Volgend winter beter. Nu de zaak maar een beetje in de gaten houden, en de slakken handmatig weghalen. Ik heb de savooiekool, die ik nog onder het afdak had staan, nu ook voor het grootste deel in het koolbed gezet. Hopelijk overleven ze het.
Tot slot heb ik een oostindische kers naast de peer gezet. Ik kijk ernaar uit dat ie gaat bloeien. De bloemen zijn lekker voor in de salade.

Alle moestuinbedden zijn nu bezet. Ook de kas is vol gezet, met tomaten, paprika, komkommers en aubergine. Laat het nu maar groeien!

Vanmiddag heeft Luc een ’trekhaak’ aan mijn fiets gemaakt, voor de fietskar die we vorige week hebben gekocht. Nu hoeven we niet meer met de auto kippenvoer en strooisel te halen.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Tuin. Bookmark de permalink.