Tegels zetten

Het was best nog fris vandaag. Een perfecte dag om in de kruidenwerkplaats aan de slag te gaan. Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven tegels gezet!

Dat ging natuurlijk niet zonder horten en stoten. Ik kan kennelijk niet rekenen, want ik had veel te veel water voor de hoeveelheid lijmpoeder die ik had afgemeten. En ik gooide het ook nog allemaal in één keer bij het poeder. 🙁 Dus ik heb poeder bijgegooid, gemixd, poeder bijgegooid, net zolang tot het niet zo waterdun meer was. Toen op de muur gesmeerd, en na een minuutje wachten de tegel erop. En die dan een tijdje vasthouden, tot ie vast zat.

Ondertussen natuurlijk goed in de gaten houden dat ie recht kwam. Van tevoren had ik strepen gezet, met de waterpas erbij.

Wat wél in één keer goed ging was het boren van het gat voor de elektriciteitsdraad. Er komt een wandcontactdoos boven het aanrecht namelijk. Het uitmeten ging goed, en het boren ook.

En dit is het resultaat:

Links komt een aanrechtkastje. daarnaast komt een stuk aanrechtblad met gootsteen. Met misschien nog een plank eronder. En wellicht een gordijntje ervoor. Potentieel kun je daar dus de muur zien, onder de gootsteen. Vandaar dat ik daar tot beneden getegeld heb.

Morgen mag ik het voegen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Schuur. Bookmark de permalink.