Tuin nieuws

Voor de afwisseling vandaag wat tuin nieuws.

Ik heb de eerste doperwten geoogst. Vorig jaar had ik wat lang gewacht, waardoor veel erwten al gedroogd waren. Nu ben ik wat eerder, met als gevolg dat ik nu in meerdere keren moet oogsten, omdat nog niet alle peulen gevuld zijn. Maar dat geeft niet, want het spreidt het werk ook.

We moeten ook hoognodig bessen en frambozen oogsten. Er zijn veel frambozen, en tot nu toe ben ik nog geen wormpjes tegen gekomen. Dat maakt ze geschikt voor menselijke consumptie. Morgen en vrijdag schijnt de temperatuur nog redelijk te zijn, dus dan moet het dan maar gebeuren.

Vrijdag gaan we de spullen voor de vloerverwarming ophalen, en van te voren moet er nog isolatie langs de binnenmuren geplakt worden. Dat moet ook morgen en/of vrijdagmorgen. We zullen zien hoe het gaat.

De kuikens gaan goed, vandaag zag ik hoe een van de kuikens zelfs bij de kloeken op het dak van hun nachthok wist te komen. 🙂

We zaten vanochtend buiten aan de koffie, toen we zagen hoe de zwaluwen in en uit het overdekte deel van de schuur vlogen. Totdat Vicky daar op de loer ging liggen. Toen gebeurde er dit:

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Kippen(hok), Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.