Tuindingen, verven en nieuwe huisdieren

Vorige week ontdekten we dat er in de aardappelen heel veel Coloradokevers zaten. De kevers en hun larven eten het aardappelloof. Als er veel zijn vernielen ze zo het hele gewas. Na twee dagen kevers en larven vangen en afvoeren, besloten we de aardappelen te oogsten. We hadden geen zin meer om kevers te vangen. De oogst was mager, maar de aardappelen zijn wel lekker. 🙂

Verder hebben we de eerste augurken geoogst en ingemaakt.

Bij al dit tuinwerk kwamen we heel veel slakken tegen, zowel naaktslakken als huisjesslakken. Bij een vriendin had ik een paar weken geleden loopeenden gezien. Op dat moment nog kuikens. Het zijn verrassend leuke dieren, en ze vinden naaktslakken héél lekker. Ze eten ook vooral insecten en slakken, en slechts weinig groen. Dus we hadden het er zo over en zijn ons eens gaan inlezen. Vervolgens besloten we dat we voor de slakkenbestrijding een tweetal woerden (mannetjes) zouden willen aanschaffen.

Woerden, omdat we geen behoefte hebben aan eendeneieren. Bovendien maken woerden veel minder geluid dan vrouwelijke eenden.

Afgelopen zaterdag begonnen we met het bouwen van een hok. Dat was ver genoeg klaar om zaterdagavond via Marktplaats contact te leggen met een eendenhouder die jong volwassen dieren aanbood. Zondagmiddag hebben we ze opgehaald, nadat we ’s ochtends het hok hadden afgemaakt en een kleine ren, zodat ze in een beperkte ruimte kunnen wennen aan hun nieuwe huis.

Qua klussen in huis heeft Luc zaterdagochtend de blauwe muren van de slaapkamer nog een keer geverfd. Ze zijn nu echt goed dekkend blauw geworden. Door de focus op de voorbereidingen op de komst van de eenden ben ik vergeten een foto van het resultaat te maken. Die hebben jullie nog tegoed!

Zondagavond hebben we de puberkuikens en lichtbruine kip in het grote nachthok gezet, en de cream legbar kuikens naar de plek waar de puberkuikens zaten. Vanochtend moesten ze weer even wennen met z’n allen, maar dat ging best wel goed.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Kippen(hok), Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tuindingen, verven en nieuwe huisdieren

  1. Roelien schreef:

    Wat prachtig hoe de dieren elkaar leren kennen!!
    Die muis!!

Reacties zijn gesloten.