Tuinklussen

Ondanks dat de nieuwe lichting slakken onze sla en andijvieplantjes binnen een dag soldaat hebben gemaakt, heb ik toch maar meiknolletjes, rucola, raapstelen en koolraap gezaaid.

En ik heb op internet informatie gezocht over slakkenbestrijding. Biervallen worden niet door iedereen succesvol bevonden, maar ik vond nog een andere tip: een aftreksel van knoflook op de eitjes van slakken gespoten, zou voorkomen dat deze uitkomen. Knoflook an sich is prima voor de grond en de planten. Deze gaan we dus maar eens uitproberen.

En daarna plant ik opnieuw sla en andijvie.

Vandaag heb ik -met hulp uit het noorden- de voortuin netjes gemaakt: de bontbladige struiken gesnoeid en de dode stelen van vorig jaar eraf gehaald.

Luc kon niet verder in het toilet in de schuur, dus heeft hij de coniferenheg bij het huis onder handen genomen. De toppen zijn er uit! Hij moest er wel wat halsbrekende toeren voor uithalen, maar dat is allemaal goed gekomen.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tuinklussen

  1. Hetty schreef:

    Mooi, de hoornbloem die over de rand valt. En er is vast lekker veel licht nu de coniferen een hanteerbare hoogte hebben.

    • Anke schreef:

      Dat scheelt heel veel, inderdaad, dat die coniferen zoveel lager zijn nu!

Reacties zijn gesloten.