Tuinwerk eind mei

Bijna elke dag werk ik een tijdje in de tuin. Niet lang, maar genoeg om weer een stukje tuin op te schonen.

Deze week heb ik – met hulp –  de voortuin weer wat gefatsoeneerd. Ook langs de oprit werd het tijd om het hoge gras een beetje weg te halen. We hadden schoenlappersplantjes gekregen. Die zijn vorig weekend direct langs de oprit geplant. Om dat goed te kunnen doen moest daar ook al het een en ander aan gras weg.

De moestuinbedden vragen regelmatig aandacht. Tussen de bieten en wortelen heb ik tot nu toe twee keer gewied. Vandaag heb ik hooi tussen de rijen gelegd. Dit hooi was over van het schoonmaken van het prei-bed. Daarvoor heb ik al het hooi dat er op lag er af gehaald. Tegelijkertijd het onkruid (voornamelijk gras) eruit gehaald, waarna ik direct de prei heb geplant en tussen de rijen weer wat hooi gelegd. Dat was kennelijk minder dan er eerst lag, want ik had een flinke kruiwagen vol over. Dat is dus tussen de rijen bieten en wortelen gekomen. Hopelijk groeit het onkruid nu minder snel.

We hebben vandaag ook de druppelslang wat verlegd, zodat de aardappelen, maar vooral de tomaten en de bieten/wortelen op deze manier water krijgen. Het lukte helaas niet om beide tomatenbedden van de druppelslang te voorzien. Beide tomatenbedden willen we gaandeweg van mulchmateriaal gaan voorzien. Vandaag hebben we er een begin mee gemaakt.

Langs het gaas bij de overkapping heb ik een stukje grond schoongemaakt. Daar heb ik twee van de drie augurkenplanten in gezet. Beetje compost eromheen, klaar!

Gisteren heb ik een stukje terras opgeschoond. Het gaat om het stuk bij de planttafel, tegen het huis aan. De planttafel was een beetje stuk, dat heeft Luc vandaag opgelost. Verder vond ik in de schuur een plantenbak voor aan de muur terug. Die moest ook een beetje opgeknapt. Aangezien we toch boodschappen moesten doen, heb ik daar gelijk het een en ander aan planten opgehaald. De planttafel heb ik daarna direct in gebruik genomen.

Luc heeft vandaag ook nog in de kamer geklust. De afwerking van alle ramen is nu af!

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tuinwerk eind mei

  1. alie schreef:

    Wat een gezellig stukje muur is dat Anke.
    En de tuin is een lust voor het oog.
    Nu nog een beetje regen!!!

  2. Roelien schreef:

    Ziet er prachtig uit, resultaat van goed bezig zijn

Reacties zijn gesloten.